VC Olympia te wisselvallig in de eerste competitiewedstrijd tegen Hands Up dames 1.

21/09/2021

Hands Up DS1 – VC Olympia DS1
3-2

Na een veel te lange Coronastop mocht de Panningse formatie behoorlijk vernieuwd in Berlicum aantreden voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Doordat Inge en Ivon ziek thuis zaten, was de reservebank helaas erg karig gevuld afgelopen zaterdag. Gelukkig konden de dames van Olympia rekenen op Julie uit dames 2, die het direct uitstekend deed tijdens haar invalbeurten.

In de eerste set begon VC Olympia direct sterk met een goede servicereeks van Anouk. Er was niet te zien dat VC Olympia zolang geen competitie gespeeld had, op alle fronten waren de meiden uit Panningen beter dan de meiden uit Berlicum en waren de meiden van Hands up slechts figuranten in het sterke optreden van VC Olympia. Vooral door de sterke service en de hoge foutenlast van Hands up won Panningen met 9-25 de eerste set. In set twee maakte Hands up veel minder fouten waardoor het veelal gelijk op ging. Door een aantal fouten aan Panningse zijde konden de meiden van Hands up de set met 25-23 binnen halen. De werklust van set 1 kwam weer terug en het lukte de dames van VC Olympia steeds vaker de ballen bij de tegenstander op de grond te slaan. Mila was achter de servicelijn op dreef en zo liep de Panningse formatie uit naar 20-11. Teddy sloeg nog even een scherpe pass van de tegenstander binnen de 3 meterlijn waardoor VC Olympia de derde set met 25-17 over de streep trok. In de vierde en vijfde set lieten de meiden van Olympia de tegenstander meer en meer in hun spel komen. Er werd hard gewerkt, echter was het Hands up die de langste adem had. De thuisspelende ploeg had de zaken net iets beter op orde en kon hierdoor gemakkelijk scoren. In de vijfde set geven, de moe gestreden meiden uit Panningen, nog alles maar zet net te laat de eindsprint in. De wedstrijd gaat met 3-2 naar Hands up dames 1.

Genoeg leerpunten die VC Olympia mee zal nemen naar volgende trainingsweek, maar dat er potentie zit in het team is een ding wat zeker is.

Volgende week speelt VC Olympia hun eerste thuiswedstrijd tegen Somas/Activia dames 3. Om 19.00u klinkt het eerste fluitsignaal. Publiek is van harte welkom, hopelijk tot dan!