VC Olympia HS1 nog steeds (gedeeld) koploper na eerste uitwedstrijd van dit seizoen

30/09/2021

Afgelopen weekend stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Olympia Hs1 mocht zich naar het zuiden des lands begeven voor een wedstrijd tegen het eerste herenteam van studentenvereniging VC Fyrfad in Maastricht.

De eerste set begon voor de heren van Olympia met twee tegenslagen door foutieve constateringen van de scheidsrechter, kan gebeuren en dus moesten we zelf duidelijker laten zien wie de overhand heeft in de competitie. Helaas bleek vrijwel direct dat duidelijk laten zien wie het punt verdiende, bij Fyrfad geen verschil maakte. Na een derde grove fout van de scheidsrechter, wederom in het nadeel van Olympia was het team er klaar mee en is er, op een stand van 2-2, besloten om een andere scheidsrechter in te zetten. Na deze vreemde en turbulente start mistte Olympia de scherpte en felheid die het nodig had om tegen Fyrfad een goede wedstrijd neer te zetten, wat resulteerde in een set verlies van 22-25.

De tweede set was Olympia gebrand om te laten zien dat we wel degelijk kunnen volleyballen, stukje bij beetje kwamen we steeds beter in ons spel en met hard werken en wat slimme aanpassingen in de manier van spelen hebben we Fyrfad laten zien dat Olympia niet zomaar opgeeft. In een heftige strijd met veel lange rally’s wist Olympia, met hard werken en sterk doorzettingsvermogen de 2e set binnen te halen met een eindstand van 29-27.

De derde set startte Fyrfad enigszins zenuwachtig na de terugkomst van Olympia in de tweede set. Dit was duidelijk te merken in het spel, maar Fyrfad bleef knokken en liet wederom zien dat er met hard werken veel te halen valt. Toch bleef Olympia vrijwel de hele set de overhand houden wat resulteerde in een setwinst van 25-22.

Nu Olympia 2-1 in sets voor stond, begonnen de heren uit Panningen de 4e set met vertrouwen. Deze werd goed gestart door Olympia en eigenlijk was vanaf het begin van de set al duidelijk dat Olympia deze wedstrijd niet meer ging laten liggen. De mannen van Fyrfad hadden dit ook in de gaten en konden zich niet meer herpakken van hun enigszins rommelige spel. Uiteindelijk wist Olympia de laatste set vol overtuiging binnen te halen (25-17) en zat deze bijzondere wedstrijd er op.

Volgende week hebben we een weekje rust, en 9 oktober spelen we wederom een uitwedstrijd tegen VC Hero Hs2 in sporthal Herteheym in Herten.