Winst in eerste thuiswedstrijd voor VC Olympia dames 1!

30/09/2021

Een thuiswedstrijd, waar publiek weer welkom is; daar is lang naar uitgekeken en afgelopen zaterdag was dit weer werkelijkheid voor de meiden van VC Olympia. Helaas moest Inge nog thuis blijven, maar deze week was de Panningse formatie versterkt met Anouk uit dames 2. De eerste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen het derde team uit Sint Antonius.

De eerste set begon Activia met veel servicedruk, waar de Panningse meiden geen antwoord op hadden. Binnen no-time gaf het scorebord een 0-6 achterstand aan. Gelukkig weet VC Olympia wat hard werken is en door zelf ook veel servicedruk te produceren kwam Panningen weer bij. De eerste set verliep nog wat rommelig bij de thuisploeg, maar met name door scores van Jaydee en Mila wisten de meiden van Olympia de eerste set met 25-21 te winnen. In de tweede set begon Olympia zelf met een lange servicereeks en waren de rollen omgedraaid. Echter bleven de jonge meiden van Activia knokken voor iedere bal en kwamen zij halverwege de set weer bij. Met Ivon in het veld gewisseld liep de Panningse formatie uit naar een 2-0 voorsprong in sets. In set 3 liet Olympia degelijk spel zien. De servicedruk was goed en hard geslagen ballen werden afgewisseld door slimme korte ballen. Mila liet zien niet alleen voor aan het net belangrijk te zijn, maar haalde ook de een na andere bal van de vloer. De setwinst kwam in set 3 nooit in gevaar en Olympia won de set met 25-17. De wedstrijd was al gewonnen door de meiden van Olympia, alleen zou de vierde set ook gewonnen moeten worden voor het bonuspunt. Activia ging niet beter spelen, maar het was Olympia dat heel wat versnellingen terug schakelde. Olympia kreeg de ballen niet meer op de grond bij de tegenstander en leken de meiden al hun energie verspeeld te hebben. Zo haalden het jonge en hard werkende Activia de laatste set binnen.

Een prima resultaat waarin iedere speelster speelminuten maakten en een bijdrage leverde aan de winst.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd gepland. Dan reizen de meiden uit Panningen af naar Horst, waar om 19.30u het fluitsignaal klinkt.