Aanscherping Corona-maatregelen

12/11/2021

Helaas is gedurende de afgelopen paar weken gebleken dat de Corona situatie in Nederland nog niet onder controle is. Hierdoor zijn wij als vereniging sinds 6 November verplicht gesteld om bij binnenkomst van de sporthal alle sporters en publiek vanaf 18 jaar te controleren op het Corona ToegangsBewijs (CTB). Dit houdt in dat indien iemand de sporthal wil betreden voor het volleybal, hij/zij zowel een geldige QR-code moet kunnen overhandigen, als ook een geldig identificatiebewijs.

Hierom is ook besloten dat tijdens de trainingen de tribune gesloten is voor publiek. Op zaterdag is deze gewoon toegankelijk maar toeschouwers moeten bij het betreden van de sporthal een geldige QR-code kunnen tonen.

Jeugdleden onder de 18 hoeven geen QR-code te tonen voor betreding van de sporthal, maar (vanaf 13 jaar) wel voor de kantine. Houdt er rekening mee dat er alsnog naar je QR-code gevraagd kan worden.

Vrijwilligers die functioneel aanwezig dienen te zijn (bijvoorbeeld scheidsrechters of coaches) hoeven geen QR-code te tonen. Als deze hierna naar de tribune of kantine gaan dient deze wel een QR-code te tonen. Ouders en begeleiders die meerijden met uitwedstrijden worden als publiek gezien en moeten een Corona-Toegangsbewijs hebben.

Ondanks dat we ons realiseren dat dit voor niemand prettig is en mogelijkerwijs zelfs mensen kan weerhouden van het beoefenen van onze sport, willen we toch jullie begrip en medewerking vragen voor de afgekondigde maatregelen.

Tenslotte; het controleren van de QR-codes vraagt veel van onze vrijwilligers. We begrijpen dat deze maatregelen tot frustratie kunnen leiden maar we willen iedereen nadrukkelijk vragen om de eventuele consequenties van het bovenstaande te accepteren. De leden die aan de deur moeten controleren hebben de maatregelen niet verzonnen en zijn slechts de uitvoerenden hiervan. Het doel is voor ons zeer simpel: dit en komende seizoenen kunnen blijven volleyballen, met publiek, en na-borrelen in de kantine