Verjongd Heren 1 onderuit in vijfsetter.

23/09/2017 - Heren 1

VC Unitas HS1 – VC Olympia HS1 3-2

De verjonging die afgelopen seizoen werd ingezet, is dit seizoen doorgezet. Het jonge, frisse en energieke team wordt verder versterkt door 2 ex-Olympia spelers die terugkeren op het oude nest. Het verjongde heren 1 treedt dit seizoen toch aan in de 1e klasse ondanks de degradatie van afgelopen seizoen. De vrijgekomen plek werd in deze klasse werd in de eerste wedstrijd van het seizoen verdienstelijk opgevuld tegen VC Unitas uit Boekel.
Vanaf het eerste fluitsignaal werd er gewerkt voor ieder punt. De strijd ging gelijk op waarbij de foutenlast aan beide kanten van het net, de gehele wedstrijd, redelijk hoog was. De beleving in het veld aan Panningse zijde gaf de doorslag in de eerste set. Een eindsprintje aan het eind was voldoende om de eerste set binnen te halen (25-21). De mannen van Unitas herpakten zich in het begin van de tweede set. Een mindere fase van ons werd meteen afgestraft. Een gat van 6 punten was snel geslagen door het thuisteam. Dit gat konden we in het vervolg niet dichten ondanks de spannende lange rally’s. In de derde set waren de rollen omgekeerd. De heren uit Boekel stonden vanaf het begin onder druk door onze serve. De vroege voorsprong werd door ons niet uit handen gegeven; 25-19. In het vervolg van de wedstrijd werd het spelverloop een beetje voorspelbaar. Unitas sloeg, mede door een goede serve, aan het begin een gat en dat hielden de mannen vast. De setwinst voor Unitas was in het vervolg een formaliteit (25-19). Een vijfde set zal de beslissing moeten brengen tussen de twee zeer aan elkaar gewaagde teams. We begonnen echter zwak (3-9) aan de vijfde set. Bij 12-12 hadden we het gat gedicht dat wat door beide teams eerder in de wedstrijd niet lukten. Echter, het baatte niet. De foutenlast in de beslissende fase deed ons de das om; 13-15.
Ondanks de 3-2 nederlaag kunnen we zeker positief terugkijken op deze wedstrijd. Aan de strijdlust en de beleving binnen het team heeft het zeker niet gelegen. De eerste twee punten zijn binnen en die hopen we over 2 weken te kunnen verdubbelen wanneer we bezoek gaan bij Bedovo in Beek en Donk.