Heren 1: Eerste overwinning van het seizoen een feit

07/10/2017 - Heren 1

Bedovo HS1 – VC Olympia HS1 1-3

Na de nipte nederlaag in de eerste wedstrijd was Bedovo uit Beek en Donk de volgende tegenstander. In de uitwedstrijd zette we de lijn van de vorige wedstrijd voort. Het harde werken werd in de openingsfase van de eerste set beloond. De Beek en Donkenaren hadden geen grip op onze sterke aanval. Een snelle voorsprong van 5 punten werd opgebouwd. Halverwege de set kreeg de thuisploeg meer grip op ons spel. Het ervaren team verkleinde langzaamaan het gat met ons. In de beslissende fase was het jonge Heren 1 toch de bovenliggende partij. Set 1 werd gewonnen met 26-24.
De eerste klap was uitgedeeld aan de heren van Bedovo. Wij kregen vleugels en roken kansen in de tweede set. De servicedruk was de sleutel tot succes. Bedovo kreeg hier geen grip op en kon daardoor geen goede aanval creëren. Deze kansen pakten wij met beide handen aan. Al werd er af en toe met kunst en vliegwerk een punt gescoord. Met een 16-6 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter, de thuisploeg bleef geloven in een stunt deze set. De foutjes slopen in ons spel, maar we waren tijdig bij de les. Via 21-19 werd het uiteindelijk 25-19 in ons voordeel.
In de derde set was het steeds stuivertje wisselen; om de beurt hadden we kleine voorsprong. De werklust en de beleving waren uiteindelijk de sleutel tot succes. Een paar lange rally’s en mooie blokpunten leverden ons de setwinst (26-24) op. De eerste overwinning van het seizoen was een feit!
De vreugde was groot, maar er kon nog een bonuspunt worden verdiend. Deze was echter niet aan ons besteed. Het vertoonde spel uit eerdere sets werd niet doorgezet. Ongeconcentreerd en slordig werd de set simpel afgegeven aan de thuisploeg (19-25). Een smetje op de eerste overwinning, maar de vreugde was er niet minder om.
Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Om 16.45 uur spelen we tegen Nuvo’68 uit Nuenen. Hopelijk kunnen we deze overwinning een vervolg geven.