VC Olympia Dames 1 neemt 4 punten mee naar huis.

21/10/2017 - Dames 1

Eetcafe ’t Centrum Thor Dames1 – VC Olympia Dames 1: 1-3

Afgelopen zaterdag moest VC Olympia dames 1 een lange reis maken naar Bergambacht in Zuid-Holland. Ook enkele supporters hadden de 2 uur durende rit gemaakt om de Panningse dames te steunen.
Het was duidelijk dat de druk bij de dames van Thor lag die nog geen wedstrijd gewonnen hadden. Hierdoor verliep het begin van de eerste set wat stroef voor VC Olympia. Onnodige foutjes werden gemaakt en ook het enthousiasme in het spel ontbrak. Een onnodige achterstand werd door enkele goede killblocks en goede aanvallen van de middenaanvalsters van VC Olympia teniet gedaan. Dit was de ommekeer in de eerste set. Nu werd wel met hemelse set-ups de aanvalsters gevonden en werden de lange rally’s gewonnen. Alsof dat nog niet genoeg was werd nog even met 4 aces achter elkaar de eerste set binnen gehaald.
De tweede set begon net als de eerste, maar het duurde langer voordat de Panningse dames wakker werden. Een tactische wissel van de coach bracht de ommekeer in de set. De verdediging veegden de ballen weer van de vloer en puntje voor puntje werd de grote achterstand ingehaald. Het enthousiasme was er weer en de set werd vakkundig in het voordeel van VC Olympia uitgespeeld.
De derde set kwamen de dames sterk uit de startblokken. Er werd weer ouderwets voor ieder punt geknokt. Maakte een van de speelsters een fout, dan werd het dor een ander opgelost. Vooral een goed blokkerend en aanvallend midden tilde het team naar een ruime voorsprong. Maar zoals vaker zakte op dat moment de concentratie weer weg en rook de thuisploeg haar kans. Hierdoor werd het nog spannend aan het eind van de set. Maar gelukkig wisten de dames toch nog ternauwernood aan het langste eind te trekken en werd ook set 3 binnen gehaald.
De overwinning was een feit, maar het liefst nam VC Olympia de maximale score van 5 punten mee terug naar huis. De thuisploeg Thor dacht hier echter anders over. Zij voerde de druk wat op en daar hadden de dames geen antwoord meer op. Er werden te veel foutjes gemaakt die niet meer rechtgetrokken konden worden. Helaas geen deze laatste set verloren.

Met een mooie 1-3 overwinning en 4 punten erbij konden de dames tevreden de lange terugreis naar Limburg maken.