VC Olympia Heren 1 pakt volle winst tegen VC Volt

18/11/2017 - Heren 1

VC Olympia HS1 – VC Volt HS5 4-0

Na de goede wedstrijd tegen het sterke Asterix stond vandaag een tegenstander van een ander kaliber tegenover Olympia. Het eveneens jonge VC Volt uit Cuijk kwam op bezoek in Panningen. Met minimale bezetting wist VC Olympia voor de eerste keer dit seizoen het maximale resultaat te behalen.
Vanaf het begin was duidelijk dat de Panningenaren de bovenliggende partij waren. Er werd meteen een gat van 6 punten geslagen. Een inzinking aan Olympia zijde zorgde ervoor dat VC Volt terug in de wedstrijd kwam. Door een time-out werd de thuisploeg weer op scherp gezet. Met succes, want de Panningsen scoorden er op los en haalden zo de eerste set binnen (25-20).
In een niet al te hoogstaande wedstrijd liet Olympia in de tweede set twee gezichten zien. Een goede start, 8-2, werd afgewisseld met een slechte fase waarin de bezoekers weer langszij kwamen; 15-15. Dit zetten de heren van Olympia weer op scherp. VC Volt was in het vervolg van de set kansloos, want de thuisploeg liet zien waarom zij de betere waren. Met 25-17 werd de tweede set alsnog overtuigend binnengehaald.
Met enkele wissels begonnen de bezoekers uit Cuijk sterker aan de derde set dan Olympia. Echter, zij lieten er geen gras over groeien en achterhaalden VC Volt alweer bij 8-8. De Panningsen zetten meteen door en bouwden gestaag een voorsprong op. Die werd niet meer weggegeven en zo was de vierde overwinning van het seizoen een feit.
Olympia moest waken voor een inzinking in de laatste set, want in de voorgaande wedstrijden werd steeds bij een 3-0 voorsprong één setje afgegeven. Dit keer waren de heren van Olympia wel bij de les. Ondanks de stroeve start kwam de setwinst geen moment in gevaar. Mede doordat bij VC Volt letterlijk de vonken er vanaf vlogen. Daarmee haalden zij zich uit de wedstrijd en kon Olympia, zonder groots te spelen, de set binnenhalen. Daarmee was de eerste 4-0 overwinning van het seizoen een feit.