Drie op een rij voor VC Olympia D1!

18/11/2017 - Dames 1

VC Olympia D1 – HLB Van Daal/DS D1: 3-1

De wedstrijd van deze zaterdag was een herhaling van de bekerfinale van het vorige seizoen die Olympia helaas verloren had.
Een extra reden om deze wedstrijd te willen winnen. Daar was de eerste set niet zo veel van te merken.
Olympia begon een beetje slapjes aan de wedstrijd, maar gelukkig was de ploeg uit Den Dungen het vizier ook niet op scherp staan.
Dit gaf Olympia ook een wat ruimte om fouten te mogen maken.
Er werd niet denderend gespeeld, maar er bleef steeds een marge in het voordeel van Olympia. Deze set werd, ook door 8 servicefouten door de ploeg uit Den Dungen zonder al te veel moeite binnengehaald. 25-23.
In de tweede set, werd er door allebei de kanten een tandje bijgeschakeld, en de wedstrijd kwam langzaam tot leven. De middenblokkering kreeg ook meer grip op de tegenstander.
Helaas werden prachtige rally’s aan beide kanten, afgewisseld met mindere acties.
De lange rally’s werden wel gewonnen door Olympia, en dat maakten het verschil in deze set. 25-22
De derde set, was er een waar de supporters van Olympia voor naar de sporthal komen.
Na 2 sterke service beurten, stond er al een 12-2 voorsprong op het bord. De tegenstander werd op alle fronten overklast door de gretige dames uit Panningen.
Olympia kreeg vleugels.Strakke service, aanval vanuit alle posities , buiten, midden, diagonaal, 3 meter aanvallen, sterke blokkering .De verdediging stond goed, alle ballen werden van de grond gehaald.
Net over het midden van deze set, werden er enkele wissels toegepast, maar de trein denderde door.
De hele set werd de druk vol op de tegenstander gehouden. 25-10.
De derde overwinning op rij is een feit.
Na een goede set, is het altijd moeilijk om het niveau vast te houden, en iedere set is weer een nieuwe kans, zo ook deze.
Nu voor Den Dungen.
Het was het allemaal net niet, De concentratie was minder, en Den Dungen had weer nieuwe moed verzamelt, en ging er weer vol in.
De verdediging stond goed, en het lukte de Panningse dames niet meer om de bal op de grond te krijgen.
Deze set ging helaas met 16-25 verloren.