Vijf punten voor dames VC Olympia.

02/12/2017 - Dames 1

VC Olympia D1 – Hands up D1: 4-0

Afgelopen weekend stond voor de dames van VC Olympia de thuiswedstrijd tegen Hands Up D1 op het programma. Gezien de stand op de ranglijst zou dit een gemakkleijke wedstrijd moeten worden. Immers de dames van Hands Up stonden op de laatste plaats in de poule, terwijl de dames uit Panningen in de top meeedraaien. Niets bleek minder waar.
De wedstrijd begon aan de kant van de dames van Olympia niet zoals gehoopt. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, rally’s werden niet afgemaakt en de foutenlast van de dames van Olympia bleef hoog. Binnen een mum van tijd stond er een achterstand van 3-11 voor de dames van Hands Up op het scorebord. Uiteindelijk resulteerde deze set alsnog in een 25-23 winst voor de dames van Olympia.
Ook de tweede set zag er in het begin niet veelbelovend uit. Al snel stonden de dames van Olympia op een achterstand van 6-12. Toch lukte het de dames om de foutenlast lager te houden en de druk voor de tegenstander wat op te voeren. Deze inzet bracht de dames van Olympia op een gelijke score van 15-15. Het lukte om de drive door te zetten en de set binnen te slepen met een stand van 25-20 voor de dames uit Panningen.
De derde set begon veelbelovend, Olympia leek de smaak te pakken te hebben en nam de teugels in eigen handen. Rally’s werden sneller afgemaakt en de foutenlast van de tegenstander werd als maar groter. Zelfs na drie wissels wisten de dames van Olympia in de flow te blijven en wisten ook deze overwinning binnen te slepen met een uitslag van 25-09.
De vierde set begon de beginopstelling weer van de andere drie sets in de hoop weer op een voorsprong te komen. Echter was dit moeilijker dan gedacht. Tot het laatste moment liep het gelijk op en het lukte de dames van Olympia niet om uit te lopen. Toch kwam op het laatste moment de drive er weer om toch de laatste punten binnen te slepen. Uiteindelijk werd ook deze set gewonnen met een uitslag van 25-21. De eerste 4-0 voor dit seizoen is binnen!
Zaterdag 9 december spelen wij om 17:30 uur uit in Sint Anthonis tegen SOMAS/Activia DS 1 die op dit moment op de tweede plek staan.