VC Olympia D1 in subtop door 3-1 overwinning.

16/12/2017 - Dames 1

VC Olympia D1 – VCN D3 : 3-1

De dames van VC Olympia speelden afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Ze kregen de dames van VCN uit Capelle aan den Ijsel op bezoek. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want beide teams deelden de vijfde plaats op de ranglijst.
In de eerste set werd er meteen gestart met een 4-1 voorsprong. Wat al vaker dit seizoen bleek, kunnen de Panningse dames niet altijd die voorsprong behouden. Er werden te veel fouten gemaakt en er werd niet slim genoeg gespeeld. Ondanks dit spel bleef het tot 19-19 gelik op gaan. Door een versnelling aan de kant van VCN werd een 2 punten achterstand niet meer ingehaald. Hierdoor ging de eerste set met 21-25 naar de dames uit Capelle aan den IJssel.
In de tweede set waren de rollen omgekeerd. VC Olympia wist een paar punten voorsprong te pakken in het begin van de set. Er werden minder fouten gemaakt en de dames wisten met slim volleybalspel deze voorsprong e behouden tot aan het einde van de set. Set 2 werd met 25-22 binnen gehaald.
Set 3 was een copy van de tweede set. Een in het begin opgebouwde voorsprong van 4 punten wisten de dames uit Panningen met slim spel en soms wat kunst en vliegwerk gedurende de set vol te houden. De zeer ervaren speelsters van VCN lukte het niet om de kleine achterstand goed te maken. Het resultaat was dat aan het einde van set 3 een 25-21 stand op het scorebord stond in het voordeel van VC Olympia.
De vierde set was een prooi voor de dames van VC Olympia. Zij overklasten de tegenstander op alle fronten hun tegenstanders en liepen in no time uit tot een 15-5 voorsprong. Wissels en time-outs aan de kant van VCN mochten niet baten. De set werd goed uitgespeeld met een 25-14 stand.
De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs, maar de dames wisten door deze ruime overwinning halverwege de competitie een mooie 4e plek op de ranglijst te behalen in hun debuutjaar in de 2e divisie.
Nu lekker 3 weken rust en dan staat er 13 januari 2018 een nieuwe wedstrijd op het programma tegen kampioenskandidaat VC Velden dames 1.