3-1 Winst op Velden dames 2 in matige wedstrijd.

20/01/2018 - Dames 1

VC Olympia D1 – C Velden D2: 3-1

Afgelopen zaterdag kwam het tweede dames team van VC Velden op bezoek bij de Panningse dames. Nadat er een week eerder een knappe twee punten werden behaald tegen het eerste team van Velden, wilde de dames deze week met nog iets meer punten van het veld afstappen. In de uitwedstrijd tegen ditzelfde team werd dramatisch gespeeld. De dames van VC Olympia waren van plan dit keer wel te laten zien wat ze in huis hadden.
In de eerste set keken ze al snel tegen een achterstand aan van 5 punten. De pass kwam bijna nooit netjes aan het net en aanvallend en blokkerend werden er teveel directe fouten gemaakt. Ook werd er in het achterveld te weinig gecommuniceerd met elkaar, waardoor er onnodig ballen op de grond vielen. Aan het einde van de set kwam een kleine opleving en de dames van Olympia trokken op 24-24 de stand weer gelijk. Daarna kwam een lange serie stuivertje wisselen. Op 30-29 in het voordeel van Velden, maakte Velden hier een einde aan en trok zo aan het langste eind.
In de tweede set was iedereen het er over eens dat er ander volleybalspel getoond moest worden om de wedstrijd te kantelen. In het begin werd er met een goede services serie van Aniek gestart. Maar helaas werd het ongeorganiseerde volleybalspel van de dames voortgezet. Met momenten haalden de dames uit Panningen hun niveau, maar door teveel en te lange dipjes, kwam een stabiel spelend Velden weer bij. Alleen dit keer trok VC Olympia aan het langste eind. Met een stand van 25-23 werd de stand in sets weer gelijk getrokken.
Set drie en vier waren niet veel anders. Er werd iets beter gecommuniceerd met elkaar, maar de pass kwam nog steeds niet op de plek waar die hoorde te zijn. Daarbij werden er per set gemiddeld 3 servicefouten gemaakt. Wel werden beide sets gewonnen met minimaal verschil. Zo kunnen de dames van VC Olympia weer vier puntjes bijschrijven. Volgende week reizen de dames af naar het verre Spijkenisse. Thuis werd hier met 3-1 van gewonnen, hopelijk kunnen de dames volgend week hun eigen niveau weer halen en zoveel mogelijk puntjes mee naar Panningen nemen.