VC Olympia Heren 1 handhaaft zich in de 1e klasse

24/03/2018 - Heren 1

Were-Di HS1 – VC Olympia HS1 3-1

Na de zure nederlaag enkele weken geleden zinde VC Olympia op revanche tegen Were-Di in Gemert. In het veld was daar echter weinig van te merken. Bij de Panningenaren ontbrak het aan scherpte om er een spannende pot van te maken. Ondanks het verlies (3-1) was er toch reden voor een klein feestje, want de doelstelling van het seizoen was bereikt: handhaving in de 1e klasse.
Olympia startte de eerste set met veel servefouten waardoor de thuisploeg al snel een gat sloeg. Toen de foutenlast omlaag ging, kregen de heren van Olympia meer grip op de wedstrijd. Het overwicht kantelde langzaamaan in het voordeel van Olympia, maar het was niet voldoende om het gat met de Were-Di te dichten (25-19).
Het overwicht werd door de bezoekers doorgezet in de tweede set. Met meer servedruk werden de heren van Were-Di onderdruk gezet. Door de slordige passing bij de thuisploeg kon er met regelmaat niet worden aangevallen door Were-Di. De Panningenaren profiteerden doordat de eigen verdediging de zaakjes wel op orde had en de spelverdeler de aanvallers goed kon bedienen. Meer dan verdiend werd de set binnengehaald door Olympia (25-20).
De spanning leek terug in de wedstrijd, maar de thuisploeg stak daar een stokje voor. De heren van Olympia werden op het verkeerde spoor gezet en moesten lijdzaam toekijken hoe alle ballen op de grond vielen. De Panningenaren waren de scherpte van de tweede set kwijt en lieten zich overrompelen door de thuisploeg.
In het begin van de vierde set liet Olympia zien dat ze niet waren aangeslagen door de vorige set. Twee aan elkaar gewaagde teams gingen tot halverwege de set gelijk op, maar na een paar onnodige fouten aan Olympia zijde was het geloof bij de bezoekers weg. De thuisploeg speelde de set zakelijk uit en pakte meer dan verdiend de overwinning.
Later op de avond bleek, ondanks het verlies, dat de doelstelling voor dit seizoen was bereikt. Met een opvulplek terugkeren in de 1e klasse en vervolgens handhaven, bewezen de heren van Olympia dat ze zeker in deze klasse thuishoren.