VC Olympia Heren 1 in nood knokt zich naar verdiend punt

07/04/2018 - Heren 1

VC Olympia HS1 – Bladel HS1 1-3

Met een krappe selectie van maar acht spelers kan VC Olympia zich geen blessures veroorloven. Het bleef Olympia echter niet bespaard. De enige spelverdeler had een blessure opgelopen en dat leverde meteen problemen op. Gelukkig konden twee spelers van het tweede herenteam het eerste team uithelpen. Waarvoor dank en met succes!
Na de afgang in en tegen Bladel in de eerste competitiehelft was het vandaag niet zo lastig om dat beter te doen. De zes vaste spelers en de libero van de thuisploeg openden ietwat onwennig. De spelverdeler in spe kon zijn aanvallers niet goed vinden waardoor er moeilijk gescoord kon worden. Het ervaren team uit Bladel liet zich toch verrassen in de openingsfase. Met een 11-5 voorsprong voor de bezoekers dachten ze het beslissende gatje geslagen te hebben. Niets bleek minder waar, want na een time-out van Olympia was de stand weer gelijkgetrokken. In het vervolg lieten de heren van Bladel even zien waarom zij hoger op de ranglijst staan (3e om 6e), maar de Panningenaren bleven knokken en werken voor ieder punt. Dit werd niet beloond en ze delfden het onderspit; de set ging met 25-20 verloren.
Vol goede moed en veel werklust maakten de heren van Olympia het de Bladelnaren lastig in de openingsfase van de tweede set. Bij 10-14 in Bladels voordeel werden de Panningenaren wakker geschud. In sneltreinvaart nam de thuisploeg het initiatief over: 18-15. De bezoekers zetten daar vervolgens een krachtige serveserie tegenover. In de beslissende fase van set liet de passing het bij Olympia te wensen over. Bladel ging er wederom met de setwinst van door.
Normaal gesproken was de moed van de thuisploeg in de schoenen gezakt, maar de heren van Olympia bleven geloven in een goede afloop. Kansloos tegen dit sterke team waren ze zeker niet. Met een alles of niets mentaliteit nam Olympia het initiatief in handen. De Bladelnaren werden er hopeloos van, want zelfs de meeste simpele ballen die Olympia over het net speelden, werden niet verdedigd. Het geloof en de overtuiging groeiden bij de heren van Olympia. Bladel dichtte een 16-10 voorsprong van Olympia bijna, maar verder van 17-16 kwamen ze niet. Met een killblok en een serveserie pakten de thuisploeg meer dan verdiend de set met 25-18.
In de vierde set zette Olympia deze lijn door. Een kleine voorsprong werd er genomen, maar een beslissend gat werd er niet geslagen. De Panningenaren bleven knokken en werken voor ieder punt, maar vanaf 14-14 vloeide de energie en concentratie weg bij de heren van Olympia. In de rally kwam de thuisploeg te kort en konden de bezoekers profiteren. Zij speelden de wedstrijd uit en pakten met 25-20 de laatste set.
Ondanks de krappe bezitting konden de heren van Olympia tevreden terugkijken op deze wedstrijd ondanks de nederlaag. Het sterke spel kan volgende week hopelijk worden doorgezet in de laatste uitwedstrijd. Er wordt aangetreden tegen het reeds gedegradeerde Activa uit Sint-Anthonis.