VC Olympia Heren 1 gaat strijdend ten onder

21/04/2018 - Heren 1

VC Olympia HS1 – VC Unitas HS1 0-4

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. Tegen VC Unitas uit Boekel werd de competitie geopend en ook weer afgesloten. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. De heren van Olympia hadden zich al gehandhaafd in de 1e klasse en VC Unitas had zich al verzekerd van de tweede plek.
Twee aan elkaar gewaagde teams begonnen gespannen aan de wedstrijd. Onnauwkeurige passes en ingehouden aanvallen waren tekenend voor de openingsfase. De bezoekers wisten deze schroom als eerste van zich af te gooien en sloegen meteen een gaatje met Olympia. Zij werden wakker geschud en dichtten al snel het geslagen gat van Unitas. De wedstrijd, maar ook de strijd, brandde hierdoor los. De bezoekers uit Boekel bleven echter het overwicht houden in de set. De Panningenaren knokten zich twee keer bijna terug, maar het was net niet voldoende om de set binnen te halen (23-25).
De heren van Olympia leken aangeslagen en kwamen er in de tweede set nauwelijks aan te pas. De overtuiging en werklust ontbraken. Veel persoonlijke en communicatieve fouten leidden tot enkele frustraties. Deze braken het jeugdige team op en Unitas kreeg de setwinst in de schoot geworpen.
Met enkele wisselingen werd er aan de derde set begonnen. Twee heren 2 spelers werden ingebracht. Zij werden opgeroepen om het eerste team te versterken. Tot halverwege de set was het een gelijkopgaande strijd. Olympia voerde toen de druk op tot frustratie van de tegenstander. Een 14-12 achterstand werd opgebogen in een 20-16 voorsprong. Nu barstte de strijd tussen beide teams pas echt los. In een zinderend slot werkten de heren van Olympia drie setpoints weg, kreeg het zelf drie setpoints, maar het was Unitas dat wederom aan het langste eind trok (30-28).
De laatste set van het seizoen van Olympia leek in mineur te eindigen. De bezoekers overrompelden de Panningse verdediging met veel serve- en aanvalsdruk. Zij sloegen een gat van tien punten, maar dat bleek geen onneembare horde te zijn voor de Panningenaren. Door een opleving aan Olympia zijde naderde de thuisploeg Unitas tot op één punt. Dit moesten de heren van Olympia uiteindelijk bekopen, want deze inspanning was iets te veel gevraagd. Unitas pakte de set en daarmee was het seizoen van Olympia ten einde.
Met een keurige zevende plek verzekerden de heren van Olympia zich al eerder van een langer verblijf in de 1e klasse. De kans die Olympia kreeg om na de degradatie van vorige seizoen om toch in de 1e klasse te blijven, is een juiste beslissing geweest. De heren kunnen terugkijken op een goed seizoen ondanks de vele ups en downs.