VC Olympia Heren 1 begint nieuwe seizoen met nipte overwinning.

22/09/2018 - Heren 1

DKJO HS1 – VC Olympia HS1 2-3

Met drie nieuwe spelers in het team begon het eerste herenteam van VC Olympia afgelopen zaterdag aan een nieuw seizoen in de 1e klasse. Na een wisselvallige voorbereiding openden de Panningenaren tegen het ervaren DKJO uit Mierlo. Zonder libero en geblesseerde middenaanvaller was het geen ideaal begin tegen het team dat vorig seizoen nog een niveautje hoger speelde.
In het begin van de wedstrijd waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. Een hoogstaande wedstrijd was het nog niet, maar desondanks toch spannend. Tegen het einde van de set nam Olympia brutaal de leiding; 20-16. Echter, de thuisploeg liet er geen gras over groeien en schakelde een tandje bij. De Panningenaren werden overlopen en kwamen met 23-20 achter. Het leek een gelopen race, maar de heren van Olympia werkten vier setpoints weg. Dit konden ze in eerste instantie niet belonen, want daartegenover stonden ook vier servicefouten. Gelukkig stelde de thuisploeg daar niets tegenover en pakte Olympia op de valreep de setwinst: 30-28.
In de tweede set zakten de Panningenaren ver terug in hun spel. De slechte passing leverde veel onrust en fouten op. De thuisploeg profiteerde optimaal en kwam in sets op gelijke hoogte. Set drie had parallellen met de eerste. Een gelijkopgaande strijd werd wederom beslist op het einde van de set. De ervaren heren uit Mierlo gingen nauwkeuriger om met hun kansen en namen een 2-1 voorsprong in sets.
Voor aanvang van de vierde set staken de heren van Olympia nog een keer de koppen bij elkaar. Dit wierp meteen zijn vruchten af. Olympia bleef steeds aan de goed kant van de score. Verdedigend had het team de zaakjes op orde waardoor er aanvallend veel variatie in het spel kon worden gebracht. De thuisploeg had daar aanzienlijk moeite mee en kwam niet meer in het ritme van de vorige sets. De bezoekers uit Panningen pakten verdiend de vierde set. Het verzet van de thuisploeg was gebroken mede door de servicedruk van de Panningenaren. Zij haalden na twee uur volleyballen betrekkelijk eenvoudig de beslissende set binnen (15-6).