VC Olympia Heren 1 boekt eenvoudige thuisoverwinning.

29/09/2018 - Heren 1

VC Olympia HS1 – VC Athos ’70 HS1 4-0

Na de zwaarbevochten zege van vorige week stond er voor VC Olympia heren 1 dit keer een tegenstander van een ander kaliber tegenover zich. VC Athos ’70 uit Sevenum kwam op bezoek in Panningen. De Sevenumaren zijn oude bekenden, want in de voorbereiding werd er al twee keer tegen dit team gespeeld.
De opdracht voor de Panningenaren was vandaag een 4-0 overwinning. De start van de thuisploeg was veel belovend; 14-9. Door de rust in de passing kon er veel worden gevarieerd in de aanval. De bezoekers hadden daar aanvallend niets tegenover te zetten. Kleine foutjes aan Olympia zijde zorgden ervoor dat Athos nog in de buurt kwam, maar dreigend was het niet. De thuisploeg voerde even de servicedruk op en won de eerste set met 25-19.
In de tweede set drukten de heren van Olympia door en pakten betrekkelijk eenvoudige de set met 25-16. De bezoekers uit Sevenum hadden geen kans om zich te herpakken, want in de derde set werden ze overrompeld. Via 8-0 en 17-5 in Pannings voordeel was het eenrichtingsverkeer in sporthal Piushof. Echter, de foutjes slopen in het spel van Olympia. Een gebrek aan concentratie zorgde ervoor dat de bezoekers veel te dichtbij kwam; 25-19.
De heren van Athos kwamen in de laatste set weer in hun spel, maar Olympia bleef domineren. Langzaamaan liepen de heren van Olympia weg bij de bezoekers en pakten zo ook de vierde set.
De eerste 4-0 winst was een feit. De eenvoudige overwinning werd aan het eind van de avond beloond met de koppositie in de 1e klasse. Om deze plek te verdedigen moet er volgende week worden gewonnen op bezoek bij de huidige nummer 3 Civitas uit Venlo.