Verre uitwedstrijd levert 5 punten op voor VC Olympia D1.

29/09/2018 - Dames 1

Inter Rijswijk D1 – VC Olympia D1: 0-4
De dames van VC Olympia hadden afgelopen zaterdag Inter Rijswijk op het programma staan. Na een rit van 2 uur liep de wedstrijd voorgaande een beetje uit en begon de warming up van dames 1 met een rondje ‘zakdoekje leggen, niemand zeggen!’. De toon was gezet.. op naar een leuke wedstrijd. De eerste set speelden de dames van Olympia wat afwachtend. Halverwege de set wisten de dames zich te herpakken en punten op rij te scoren. Het enthousiasme zat erin echter werden er nog teveel persoonlijke fouten gemaakt. De opdracht voor de tweede set was duidelijk. De tweede set begon dan ook beter. De dames van Olympia kregen niet altijd grip op de service van de tegenstander en ook blokkerend liep het nog niet helemaal zoals de dames het kunnen laten zien. hierdoor liep de tegenstander gelijk op. Maar ook Olympia wist te scoren met de service. Dat werd dan ook gedaan. Na een paar goede series en degelijk spel wisten de dames uit Panningen de set met 25-19 naar zich toe te trekken. Dor een korte inzakking aan het eind van de tweede set, werd er fel aan de derde set begonnen. Ook in de derde set kregen de dames niet altijd grip op de service. Er werden drie wissels toegepast, kwam wat onrust en de grote achterstand werd spannend steeds kleiner. Echter door degelijk spel op juiste momenten zorgde ervoor dat de set met 25-20 werd gewonnen. De vierde set was een bonuspuntje. Deze set begon erg rommelig aan de Panningse kant. De thuisploeg wilde natuurlijk ook nog een puntje pakken en volgens de manager (Ger) hoorden de dames achteraf dat ook hij met de staart tussen de benen op de bank zat, zo spannend werd het uiteindelijk nog gemaakt. Echter door wederom mooie service reeksen en een aantal goede aanvallen wisten de dames toch 5 punten mee naar huis te nemen. De vlaai van het Bölke en het ‘atje voor ’t erst!’ zorgden weer voor een lekkere en gezellige afsluiter. Volgende week wordt er weer in eigen zaal gespeeld tegen VCN Capelle aan de Ijssel om 19:15. Tot dan!