Zuur verlies voor VC Olympia Heren 1.

06/10/2018 - Heren 1

Civitas HS1 – VC Olympia HS1 3-2

Met twee overwinningen op zak werd er vandaag afgerezen naar Venlo. Daar wachtten voor de Olympia heren de confrontatie met Civitas. De opdracht was winnen om de koppositie vast te houden.
Bij aanvang van de wedstrijd was het een gelijkopgaande strijd. Halverwege de set schakelden de Panningenaren een tandje bij. Er werd een gat van zes punten geslagen. Dit zou normaal gesproken een voorsprong zijn die niet weggegeven mag worden. Echter, het gebeurde toch. Een enorme foutenlast aan Olympia hielp de Venlonaren in het zadel. De thuisploeg pakte de set met 25-20 met dank aan Olympia.
In de tweede set waren de heren van Olympia zoekende in hun spel. Veel slordigheden werden voornamelijk afgedwongen door de servicedruk van Civitas. Vrij kansloos ging Olympia onderuit.
Een motiverende speech voor aanvang van de derde set zetten de heren van Olympia op scherp. Met een alles of niet niets mentaliteit werd de thuisploeg flink onderdruk gezet. De foutenlast aan Panningse zijde ging omlaag en de servicedruk omhoog. De resulteerde in een ruime setwinst (25-15) voor de bezoekers.
In set vier was het veelal stuivertje wisselen. Beide teams hielden de rally’s kort waardoor snel achter elkaar de punten werden gescoord. In de beslissende fase van de set waren de Olympia heren net iets feller in de aanval en blokkering. Hierdoor wisten zij er een beslissende vijfde set uit te slepen.
In deze beslissende set begonnen de Panningenaren sterk. Met een licht overwicht werden de Venlonaren onder druk gezet. De werklust en veerkracht van Olympia leek beloond te worden na een 2-0 achterstand in sets. De eerste drie matchpoints waren voor Olympia, maar discutabele beslissingen van de scheidsrechter gooiden echter roet in het eten. Civitas profiteerde en pakte tegen de verhouding in de vijfde set met 18-16.
Volgende week kan de ploeg zich in eigen huis herstellen van dit zure verlies tegen VC Volt uit Cuijk. De wedstrijd begint om 19.00 uur.