VC Olympia dames 1 pakt verrassend volle buit tegen VCN dames 2.

06/10/2018 - Dames 1

VC Olympia D1 – VCN D2: 4-0

Nog na genietend van de 0-4 winst tegen Inter Rijswijk, kregen de dames uit Panningen afgelopen zaterdag de lange meiden van Capelle aan de Ijssel op bezoek. Wetende dat deze wedstrijd waarschijnlijk niet zo gemakkelijk zou gaan als de week daarvoor, begon VC Olympia gedreven aan de warming up. Met inslaan werd al snel duidelijk dat VCN over heel wat aanvalsgeweld beschikt. In de eerste set waren de dames van Olympia dan ook nog zoekende in de verdediging, door de scherp diagonaal geslagen ballen van de lange diagonaalspeelster. Echter herpakten de thuisploeg zich aan het einde van de set en onder luid gejuich vanuit het publiek haalde VC Olympia de eerste set met minimaal verschil binnen. Er werd hard gewerkt en raken klappen uitgedeeld. Het voornemen was dan ook om het harde werken en slim spel door te trekken in de tweede set. Dat lukte. En hoe! Alles leek te lukken in de tweede set. Stabiele pass, hoge servedruk & harde aanvallen afgewisseld met slimme geplaatste balletjes waren de basis voor een 25-11(!) setwinst. De sfeer zat er in het veld, maar ook langs de lijnen goed in. Daarna set drie. Het is al vaker gebleken dat de dames van VC Olympia hier wat meer moeite mee hebben, vooral als het in de vorige set zo gemakkelijk ging. De Panningse formatie bleef met lef en plezier volleyballen, alleen tapte VCN nu uit een ander vaatje. Het ging lang gelijk op en op 24-23 kwam Olympia als eerste op setpoint. De gasten uit Capelle wisten dit nog een aantal keer uit te stellen, maar op 26-25 sloeg VC Olympia het laatste punt hard binnen de lijnen. 3-0! Het harde werken werd ook in set vier door getrokken. Al slopen er iets meer concentratie foutjes in de ploeg. De Panningse dames hadden op een stand van 8-4 in het voordeel voor Olympia, al vier serve fouten laten noteren. Zaak was om eigen fouten te verminderen en de wedstrijd uit te spelen zoals de vorige sets gedaan waren. Door een mooie servereeks liepen de dames van Olympia uit en haalden als eerste de 20-puntengrens. Nog even werd het spannend, maar de setwinst kwam nooit in gevaar. Ook de laatste set werd met 25-22 gewonnen! De tweede 4-0 winst op rij voor de dames uit Panningen. Niet de uitslag die iedereen verwacht had, ook speelsters en coach niet. Maar dat maakte het feestje na afloop des te leuker!