Dames 1 VC Olympia stranden in tweede ronde Nationale Beker.

27/10/2018 - Dames 1

Somas Activia D1 – VC Olympia D1: 3-0
VC Olympia D1 -Peelpush D1: 0-3

Afgelopen zaterdag stond de nationale beker op de planning bij de dames van VC Olympia. De eerste wedstrijd moesten ze het opnemen tegen Somas Activia dames 1. De eerste set hadden de dames uit Panningen moeite met de services van de tegenstander, waardoor niemand lekker in het spel kwam. Deze set werd dan ook verloren met 12-25. In de tweede set herpakten de dames zich en lieten ze beter spel zien. Toch was het toch Somas Activia die continu een voorsprong had. Halverwege de set maakte spelverdeler Judith Willems een mooie serviceserie waardoor het puntenverschil kleiner werd. De dames konden het gat niet meer dichten en verloren de tweede set met 22-25. In de derde set begon de coach op sokken met een andere opstelling. Helaas zorgde deze wissels ook niet voor een ommekeer in de wedstrijd. De wedstrijd werd dan ook met 3-0 verloren. 15 december is er een herkansing want dan staat de competitiewedstrijd tussen beide teams gepland.
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen streekgenoot Meijel. Peelpush speelde vorig jaar nog op het hoogste niveau van Nederland, maar is aan het einde van het seizoen gedegradeerd naar de topdivisie. De dames uit Panningen begonnen de wedstrijd niet denderend want liepen al gelijk tegen een grote achterstand. Er werd niet met het ‘koppie’ gespeeld want ballen werd vol in het blok geslagen en tactische ballen werden recht op de tegenstander gespeeld. De tweede set had VC Olympia de pass meer onder controle en zaten ze er blokkerend goed bij. Uiteindelijk werd deze ook verloren. De derde set begon Olympia met een voorsprong en wist deze tot 21 vast te houden. Helaas had Olympia geen grip op de middenspeelster die de punten binnen timmerde. Op de momenten dat Olympia het moest laten zien werden er onnodige fouten gemaakt waardoor deze set nipt verloren werd. Olympia kan evengoed tevreden terugkijken op de wedstrijd tegen Meijel want ze hebben het hun evengoed moeilijk gemaakt.