Zwaarbevochten zege voor VC Olympia D1 in Stramproy.

10/11/2018 - Dames 1

Stravoc D1 -VC Olympia D1 : 2-3
Zaterdag stond de wedstrijd tegen Stravoc D1 op het programma. Aan het massaal opgekomen publiek, was te merken dat de ploeg uit Stramproy extra steun kon gebruiken om de onderste regionen van de ranglijst te verlaten.
De eerste set, begon de ploeg uit Panningen te tam, en stonden al snel met 4-1 achter. De dames herpakten zich, en liepen uit naar een kleine voorsprong van 2 punten tot 10-8. De coach van de Stravoc gebruikten zijn eerste Time-out, om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Helaas voor Panningen lukte dat, en zag Stavoc knokken voor ieder punt. Tot de 17-17 ging deze set gelijk op ,maar helaas had Stravoc door agressiever en feller spel, de zaken beter voor elkaar. Deze set ging verloren ,ondanks 2 time-outs en enkelen wissels van Olympia met 21-25.
De tweede set, knalde VC Olympia uit de startblokken, en met een 5-1 voorsprong moest Stravoc zijn eerste time-out gebruiken. Dit had weinig effect, en onze dames stoomde door naar een 12-4 voorsprong. Stravoc moest zijn tweede time-out inzetten. Helaas had dit wel effect, en het geloof bij Stavoc kwam terug. Bij 14-11 moest Olympia zijn eerste time-out inzetten .Het spel van Olympia werd angstiger, en Stravoc kreeg vleugels. Het spel golfde op en neer , tot 24-24. De inzet en de passie van Stravoc, gaf de doorslag en ook deze set ging verloren met 26-28.
In de derde set ging Olympia, gesteund door het meegereisde publiek weer de strijd aan, en in een mum van tijd stond er weer een 10-4 voorsprong op het bord. Even kwam Stravoc dichterbij tot 11-8.Olympia voerde de druk op door stevige servicebeurten. Ook door goede passing door de Panningse dames, kon de middenaanval weer gebruikt worden. Dit resulteert in een setwinst van 25-13 .
De vierde set golfde op en neer tot 7-7.Daarna toonde Stravoc meer veerkracht, en met passie wisten ze zich onder de druk van Olympia uit te vechten. De passing bij Panningen was onvoldoende, het spelletje werd te voorspelbaar, en Stravoc liep uit naar een 20-11 voorsprong. De wedstrijd dreigt als een nachtkaars uit te gaan, maar Olympia staat op .De ruggen recht, en met Evi voorop , met een score op de midden van meer dan 90 % blaast zij de wedstrijd nieuw leven in. Langzaam komt Olympia dichterbij tot 23-23.Het geloof is weer terug, en de set word gewonnen met 29-27.
De vijfde set heeft maar een opdracht! Alles op Evi. Na 3 minuten is het al 4-0 voor Olympia, en de vijfde set lijkt een makkie te worden. Maar zoals eerder deze wedstrijd kan het snel veranderen. Door enkele persoonlijke fouten werd het 9-9, en de spanning was weer terug. Maar wij hebben Evi, die niet te stoppen was. De set word net gewonnen met 16-14.