Heren 1 weet weer wat winnen is.

01/12/2018 - Heren 1

VC Olympia HS1 – Gepidae HS2 3-1

VC Olympia heren 1 heeft weer eens een wedstrijd gewonnen! Vandaag kwamen de Tilburgse studenten van Gepidae op bezoek in Panningen. Na een lange rit werden ze met één puntje huiswaarts gestuurd. De vier punten waren hard nodig na de slechte resultaten van de afgelopen weken.
De eerste set had Olympia nog weinig reden om te juichen. Fout na fout stapelde zich op bij de thuisploeg. Hierdoor konden ze geen afstand nemen van de Tilburgse hekkensluiter. Gepidae rook bloed en pakte de set door onoplettendheid bij de thuisploeg. De sterke diagonaal speler van Tilburg kreeg op de beslissende momenten de ballen en scoorden deze door een slechte blokkering van Olympia.
Lang treurden de Panningenaren niet over het onnodige setverlies. Vanaf het begin in de tweede set werden de Tilburgenaren onder druk gezet met de service. Heel simpel werd er uitgelopen naar 13-3! Even een concentratieverslapping aan Panningse zijde bracht Gepidae terug in de wedstrijd (16-12), maar na een time-out van Olympia was het gedaan met de opmars van de bezoekers. De thuisploeg stond weer scherp en serveerden de punten bijeen (25-17).
In de derde set speelden de heren van Olympia weer naar behoren waardoor de Tilburgenaren geen bedreiging meer vormden. Langzaamaan werd het gat met de bezoekers groter en deze werd niet meer verspeeld. Met 25-19 pakten de heren van Olympia ook de derde set.
Gepidae geloofde nog in een klein wonder, maar die was van korte duur. In de beginfase van de vierde set boden ze de thuisploeg nog enigszins tegenstand, maar Olympia werd niet aan het wankelen gebracht. De Panningenaren lieten vervolgens van zich spreken. Bijna iedere aanval van Olympia werd gescoord, want de Tilburgse verdediging had hierop geen schijn van kans. Met 25-15 werd de laatste set binnengehaald waardoor er weer gejuicht kon worden door de heren van Olympia.
Volgende week kunnen ze nog genieten van deze 3-1 overwinning. Zaterdag 15 december wordt de eerste seizoenshelft in sporthal Piushof (knallend) afgesloten tegen Livoc uit Liessel.