VC Olympia Dames 1 back in the game.

08/12/2018 - Dames 1

VC Olympia DS 1 – VC Velden DS 1 : 3 – 1
Velden is de nummer 4 op de ranglijst, waar we in de voorbereiding met aan beide zijden incomplete teams met 4-0 van gewonnen hebben, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Een volleybalderby waar veel speelsters van beide kanten naar uitkijken. Sommige spelers van ons hebben namelijk een verleden met meerdere speelsters van Velden dus we kennen elkaar goed en weten dat we zeer aan elkaar zijn gewaagd. Maar wij gingen vol voor de winst.
We starten de wedstrijd en het ging vanaf het begin gelijk op. Van een 4-4 tussenstand naar een 12-12 stand door een aantal scorende ballen, maar ook foute ballen van beide teams. Een aantal rally’s later nog steeds gelijk op tot 17-17. Op weg naar het einde van de set wist Velden de ballen beter af te maken en trok Velden deze set aan het langste eind 22-25.
Helaas wisten wij op het eind de set niet binnen te slepen maar daardoor waren we nog meer gebrand om dit de volgende set wel te doen. We spraken af dat we harder moesten vechten, minder fouten maken en zelf de punten scoren. De tweede set begon en toch kwam Velden in het begin voor te staan. Een wissel aan onze kant, Jill kersten komt erin en het spelletje begint te lopen. Hierdoor lopen we uit tot 12-5. Vervolgens nog een wissel aan onze kant, Monique Vissers komt op de diagonaalpositie te staan en draagt haar steentje bij. Karamba deze set halen we binnen met 25-15.
De derde set waren we vastberaden om gelijk de punten binnen te halen en dat lukte. Michelle Thijssen en Josien Hoeijmakers stofzuigen het achterveld en Teddy van Oijen ramt de balletjes op de vloer. We staan gelijk voor met 4-0 en weten deze voorsprong wederom vol te houden en uit te bouwen tot 12-5. Met hard werken slepen we deze set binnen met 25-17.
De vierde set moest en zou ook nog gewonnen worden. We begonnen net als de vorige set goed. We hielden de dames van Velden flink onder druk en zelf waren wij in het achterveld lekker bezig waardoor Ivon Dings het spel breed kon houden en iedereen op alle posities in de aanval kon bedienen. Nog even een lekker blokje van Evi de Kleijne, waarbij de bal nog eerder op de grond terug kwam dan de speelsters zelf, en de winst is binnen met 25-16. Oftewel 3-1 voor Olympia DS 1. Eindelijk weer een dikke overwinning die naderhand in café Thoes is gevierd onder het genot van maar liefst drie arretjescakes met de tegenstander en de T.O.V. (Trotse Ouders Van).
Dinsdag gaan we dubbel zo hard trainen want er komt een dubbel weekend aan. Vrijdag 14 december spelen we de inhaalwedstrijd thuis om 20.00uur tegen VollinGo DS 1 en zaterdag 15 december om 17.30uur tegen SOMAS/Activia DS 1 in Sint Anthonis. Hopelijk tot dan zodat we samen dit weekend Thoes kunnen afsluiten op de midseasonparty ‘Back in time’!