Moeizame overwinning voor VC Olympia Dames 1.

15/12/2018 - Dames 1

Somas Activia DS1 – VC Olympia DS 1: 2-3

Met een dubbel programma voor de dames van VC Olympia was het een druk volleybalweekend. Na het zwakke optreden van vrijdagavond tegen Vollingo DS1, was de ploeg uit Panningen erop gebrand zaterdag een beter niveau neer te zetten in St. Anthonis.

De eerste set was tot 11-11 een gelijk opgaande strijd, voordat de thuisploeg een klein gaatje sloeg naar 15-12. De dames van Olympia werkten hard en mede door de regelmatig scorende Jill Kersten was dit gaatje bij een stand van 18-18 weer gedicht. Op 22-22 was de bezoekende ploeg het meest alert en zo ging de eerste set met 22-25 naar VC Olympia DS1.
In set twee was de stand op 5-5 nog in evenwicht, waarna de dames uit Panningen op de service van Jill Kersten uitliepen naar 5-9. Deze voorsprong wist de bezoekende ploeg vast te houden en zelfs verder uit te breiden. Somas Activia DS1 had even helemaal niks in te brengen en met Evie de Kleijne aan de opslag liep VC Olympia DS1 uit naar 13-21! Op 17-24 nog altijd geen vuiltje aan de lucht, maar toen ging het mis. De dames uit Panningen gingen iets te ver achterover hangen en punt voor punt kwam de thuisploeg dichterbij. Langzaam kwam de spanning terug en werd het spel van VC Olympia nerveuzer. Een scheidsrechter die tot twee keer toe het 25ste punt niet toekende, zorgde voor geloof bij de thuisploeg, die de stand zomaar tot 24-24 gelijk wist te brengen. Frustraties en slordig spel zorgden ervoor dat de set uiteindelijk met 28-26 naar Somas Activia DS1 ging, stand 1-1.
Het was duidelijk te merken dat de thuisploeg vertrouwen had getankt en beter ging spelen. De derde set liepen zij via 9-4 uit naar 14-8 en liep VC Olympia vanaf het begin achter de feiten aan. Op 15-14 wisten zij tot op één puntje terug te komen, maar vervolgens liepen de dames uit St. Anthonis weer uit naar 18-14 en 21-16. De bezoekende ploeg zal gedacht hebben: wat jullie kunnen, kunnen wij ook! Door vechtlust, een goed invallende Ruth Franken en twee geweldige kill blocks van Teddy van Oijen kwamen zij terug en stond het op 24-24 weer gelijk. Een spannend einde waarbij deze keer de dames van VC Olympia aan het langste eind trokken. Met 25-27 werd de set gewonnen en stond het 1-2 voor de bezoekers.
De inhaalrace had blijkbaar (te) veel energie gekost, want in de vierde set lukte niks meer bij de dames uit Panningen. De thuisploeg liep heel eenvoudig weg en haalde deze set met ruime cijfers binnen, 25-10. Snel vergeten en op naar een vijfde set…
De start van deze laatste set was voor Somas Activia DS1 dat uitliep naar een 4-2 voorsprong. Door fouten van de thuisploeg kwamen de dames uit Panningen gelijk en gingen erover heen. Op 5-8 voor VC Olympia DS1 werd van kant gewisseld. Vanaf dat moment hadden de dames uit Panningen het betere van het spel en liepen, mede door weer een mooi kill block van Teddy van Oijen, uit naar 8-14! Ook in deze set liet het laatste punt even op zich wachten. De thuisploeg kwam nog terug tot 12-14 voordat Jill Kersten het wel genoeg vond en het laatste punt binnensloeg. De 2-3 winst werd door de dames uit Panningen ’s avonds goed gevierd tijdens de gezellige mid season party bij Thoes, waar nog een 1ste prijs werd binnen gesleept voor best verklede team