Slap VC Olympia dames 1 onderuit in Capelle aan de Ijssel.

19/01/2019 - Dames 1

Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN D2 – VC Olympia D1: 3 – 2

De allereerste punten van de wedstrijd werden goed gestart. De meiden uit Panningen waren fel, speelden tactisch en er was servedruk. Helaas duurden dit maar heel even. Capelle ging beter spelen en de felheid van VC Olympia nam af. Er was regelmatig geen antwoord op de aanval van de lange meiden uit Capelle. De set ging verloren met 25-20. In set twee moest er anders en feller gespeeld worden om het VCN moeilijk te maken. In het begin van de tweede set leek het erop dat dit niet ging gebeuren en ging VC Olympia door op de manier hoe ze de set geëindigd waren. Gelukkig kwam er gedurende de set meer power in het spel van VC Olympia en werden de gaten bij VCN beter gevonden. Op een stand van 21-18 in het voordeel van Olympia, stokte de machine van de meiden uit Panningen. Na een time out van VCN maakten zij bijna 3 directe punten, waardoor zij de stand weer gelijk trokken. Een aantal persoonlijke fouten aan Olympia zijde zorgde ervoor dat VCN de stand 2-0 maakten.
Set 3, alles of niets werd er gezegd. Als de dames nog met punten naar huis wilden, moest het in set 3 gebeuren. De serverspass lag iets beter en kregen iets meer grip op de aanval van VCN. Die met z’n alle ongeveer een kop groter waren als de meiden van Olympia. De alles of niets tactiek lukten, de set werd met hard werken binnen gehaald met 17-25. Ook in set 4 waren de Panningse meiden vastbesloten om te winnen. Nog steeds was het volleyballend niet mooi en werd het niveau niet bereikt, maar toch trok Olympia aan het langste eind en maakten met een 20-25 de stand in sets weer gelijk. Het begin van de vijfde set waren de meiden van Olympia slechts figuranten in sterke optreden van VCN. Aan de zijde van Capelle lukte alles, in 5 minuten stond het 7-0 voor VCN die zij (bijna) alle maakten door hun torenhoge blok. De meiden uit Panningen staken voor het laatst de koppen bij elkaar en maakten de stand nog iets dragelijker door een goede servicereeks. Uiteindelijk werd de set kansloos verloren en daarmee won Capelle aan de Ijssel de wedstrijd. Felheid en vechtlust, wat normaal het wapen is van Olympia, ontbrak deze wedstrijd. Dan wordt het al moeilijk om het een goede tegenstander lastig te maken en wedstrijden te winnen. Volgende week speelt VC Olympia tegen Volley Tilburg en zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om hier punten te pakken. Want ook zij hebben iets goed te maken, zij verloren afgelopen zaterdag met 4-0, waardoor zij de koppositie hebben moeten afstaan en zullen er alles aan doen zoveel mogelijk punten vanuit Panningen mee naar Tilburg te nemen.