Stunt blijft uit voor Heren 1.

02/02/2019 - Heren 1

VC Olympia HS1 – Skunk HS2 1-3

Na een week rust traden de heren van Olympia vandaag aan tegen nummer 2 Skunk uit Veghel. In de heenwedstrijd werd er een goede pot volleybal neergezet, dus dat moest in eigen huis minstens geëvenaard worden.
In het begin van de wedstrijd was het voor beide teams aftasten. Veel servicefouten en directe punten bepaalden het spelbeeld waardoor de verschillen klein bleven. Vanaf 14-15 kreeg Olympia het overwicht in de set. De Panningenaren dwongen foutjes af bij Skunk tot ergernis van de bezoekers. Zij gingen de ballen forceren, maar de heren van Olympia bleven rustig. De verdediging stond goed en aanvallend werd er goed gebruik gemaakt van het hoge blok van Skunk. Met 25-22 pakte Olympia dan ook de eerste set.
De Veghelnaren herpakten zich in het begin van de tweede set. Zij voerden de druk op. De thuisploeg had hier duidelijk moeite mee en moest vanaf het begin in de achtervolging. Een 6-1 en 16-11 achterstand werd puntje voor puntje ingelopen. Nadat een van de Olympia mannen een onmogelijke bal van de grond haalde, veerde de thuisploeg op. Er werd gewerkt voor elk punt en zo kwam Olympia uit het niets langszij: 20-19. Skunk legde zich hier niet bij neer en liet even zien waarom zij de nummer 2 zijn. De bezoekers pakten desondanks met moeite de set.
De derde set was voor Olympia er eentje om snel te vergeten. Op de servicedruk en aanvalskracht van Skunk hadden de Panningenaren geen antwoord. Binnen een mum van tijd hadden de bezoekers een 2-1 voorsprong in sets te pakken.
De thuisploeg richtte zich in het begin van de vierde set weer op. Het werd weer een spannende wedstrijd met een gelijk opgaande strijd die steeds alle kanten op ging. De heren van Olympia gingen richting het einde van de set beter met hun kansen om en kwam op een 20-16 voorsprong. Een stunt in de Piushof leek in de maak, maar de bezoekers uit Veghel wilden hier niet aan mee werken. De heren van Olympia kwamen toch op setpunt, maar de gecreëerde kans werd niet verzilverd. Skunk profiteerde en pakte met 26-24 de set.
Een mooie, spannende pot volleybal en het harde werken van Olympia werd vandaag helaas niet beloond. Het biedt daarentegen perspectief voor komende zaterdag, want dan wordt er afgerezen naar de koploper in Boekel.