Hard werkend VC Olympia Dames 1 nemen 1 punt mee naar huis.

02/02/2019 - Dames 1

Vollingo D1 – VC Olympia D1 3-1

Zaterdag stond de wedstrijd tegen het gezellige team Vollingo uit Gouda op het programma. Het is een degelijk spelend team met een aantal lange meiden en ze draaien lekker bovenaan mee in de competitie. In de thuiswedstrijd hebben de dames van Olympia door hard te werken een puntje kunnen afsnoepen en ook deze keer hoopten ze minstens een puntje mee naar huis te kunnen nemen. Met de afwezigheid van Evi de Kleijne en de schouderblessure van Monique Vissers zou het een zware kluif worden daadwerkelijk punten te verzilveren.
In de eerste set begonnen de dames van Olympia sterk. Er werd goed geserveerd waardoor Vollingo in eerste instantie niet optimaal kon aanvallen. De passing was erg goed en Ivon Dings kon de aanvalsters van Olympia goed vinden, waardoor er menig bal rechtstreeks gescoord werd. Na een kleine voorsprong kwamen de dames van Vollingo beter in hun spel en maakten blokkerend meerdere punten. De set ging verloren met 25 – 19.
De 2e set vertoonde hetzelfde beeld en opbouw van de eerste set. Olympia kwam erg sterk uit de startblokken en nam wederom een kleine voorsprong van 16 – 12. Nadat de passing wat minder goed begon te lopen werden er meerdere punten op rij onnodig en slordig weggegeven. Vollingo maakte hier dankbaar gebruik van en kwamen sterk aanvallend en blokkerend de dames van Olympia voorbij en wonnen de set met 25 – 21.
In de derde set leek het vertrouwen van VC Olympia om punten te kunnen pakken in Gouda ver te zoeken. Een sterk serverend Vollingo speelde de passing van VC Olympia volledig weg, waardoor het spel van VC Olympia erg voorspelbaar was en er aanvallend bijna niet gescoord kon worden. Ook met de nodige wissels kon het tij niet gekeerd worden. Deze set ging verloren met 25 – 14.
De 4e set werd belangrijk. Er was hard gewerkt en iedereen wist dat er mogelijkheden waren toch nog een puntje mee terug naar Panningen te nemen. Met een gewijzigde start opstelling begon VC Olympia met goede moed aan deze laatste set. Na weer een goede start, en weer een sterk terugkomend Vollingo, lukte het de dames van VC Olympia deze set wel om door te pakken. De passing kwam weer goed aan het net en de dames konden zelf de punten maken, in plaats van de punten voor Vollingo te maken. Met hard werken en mooi spel trokken ze deze laatste set naar zich toe met 19 – 25.
Een welverdiend punt van de huidige nummer 3 op de ranglijst kunnen pakken, waarvoor weer hard gevochten is.
Aankomende week spelen we thuis tegen Merkala Zaanstad D1 om 19.15 in de Piushof. Graag tot dan.