Zuur 4-0 verlies voor dames van Olympia.

09/02/2019 - Dames 1

VC Olympia D1 – Merkala Zaanstad D1: 0 -4
Afgelopen zaterdag kregen de dames van Olympia de dames van Merklaa Zaanstad uit Koog aan de Zaan op bezoek. De dames van Zaanstad stonden net onder de Panningse dames dus het beloofde een leuke wedstrijd te worden. Het was ‘money time’, aldus de trainer. Waar uit nog een mooie overwinning werd behaald, werd het nu een heel andere wedstrijd. Aan de support op de tribune heeft het niet gelegen, Prins Arjan I en zijn raad waren in grote getalen aanwezig om ons flink aan te moedigen.
Waar het vuur op de tribune aanwezig was, miste dit al vanaf het begin van de eerste set in het veld. De dames van Olympia kwamen er in deze set niet aan te pas. Alles wat fout kon gaan, ging fout en verloren de set met een stand van 25-9.
De tweede set moesten de dames een heel ander spelletje laten zien. De serve werd beter en aanvallen werden sneller afgemaakt. Het ging redelijk lang gelijk op, maar de dames van Zaanstad trokken uiteindelijk toch aan het langste eind. De set werd verloren met 25-22.
De derde set, het was nu alles of niets. Enkele wissels en het iets betere spel van de vorige set zorgden ervoor dat het geloof weer een beetje terug was. Waar bij ons niets leek te lukken, lukte bij de dames uit Zaanstad alles. Na elk punt van ons, maakten zij er 3 of 4. Bij de dames van Olympia werden teveel persoonlijke fouten gemaakt en de serverdruk lag niet hoog genoeg. Ook deze set ging verloren met 25-17.
De vierde set, dan proberen om op zijn minst één puntje in Panningen te houden. Maar het zat er zaterdag niet in. Er zat niet genoeg beleving en felheid in het spel. Het lukte de dames niet om zich te herpakken en dit resulteerde in een verlies van 25-20.
Al met al was het niet goed genoeg en hebben de dames geen moment hun eigen niveau bereikt. Volgende week zullen ze uit een heel ander vaatje moeten tappen om de overwinning binnen te slepen.
Zaterdag 16 februari spelen de dames tegen Stravoc Dames 1 om 16.30 uur in plaats van 19.00 uur.