Heren 1 zakt volledig door het ijs.

23/02/2019 - Heren 1

Gepidae HS2 – VC Olympia HS1 3-1

Vorige week werd er gestunt tegen nummer 2 Were-Di en deze week wachtte Olympia een tegenstander van een geheel ander kaliber. In Tilburg werd gespeeld tegen de studenten van Gepidae die momenteel de onderste plek bezetten. Er werd zonder libero aangetreden en dit had grote gevolgen voor de Panningenaren, want zij zakten volledig door het ijs in de passing. In een teleurstellende wedstrijd werd er met 3-1 verloren.
Over de wedstrijd valt weinig spannends te vertellen. Slechte passing, veel service- en persoonlijke fouten deden de heren van Olympia de das. Geen enkel moment in de wedstrijd hadden ze de flow te pakken van afgelopen week. Met hangen en wurgen werd de eerste set (25-23) over de streep getrokken, maar het had niet veel gescheeld of Gepidae had hem gewonnen. Olympia had gedurende de set een voorsprong van 5 punten opgebouwd, maar die werd bij 22-21 in Tilburgs voordeel verspeeld. Gelukkig waren de heren van Olympia op tijd bij de les om de set alsnog te pakken.
Daarna ging het alleen maar bergafwaarts met de Panningenaren. Geheel terecht wonnen de Tilburgse studenten de andere drie sets. Al had Olympia in de derde set een kansje om de wedstrijd om te keren, maar deze werd niet benut.
Een wedstrijd om snel te vergeten en op naar de volgende, want die volgt aanstaande donderdag (28 februari) al. In eigen hal wordt de inhaalwedstrijd tegen VC Volt gespeeld en start om 19.45 uur.