VC Olympia Dames 1 praktisch zeker van handhaving in 1e Divisie.

30/03/2019 - Dames 1

VC Olympia DS 1 – Inter Rijswijk DS 1: 3-1

Deze wedstrijd was toch wel een hele belangrijke wedstrijd voor de dames van Olympia. Het was erg belangrijk om hier de punten tegen Rijswijk te pakken, omdat plaats 6 tot en met 11 toch erg dicht bij elkaar liggen. Bij winst zou handhaving zo goed als zeker zijn.

De eerste en de tweede set speelden de dames voornamelijk met vlagen. Er ontstond een grote achterstand, die door een goede servicereeks op het einde van de set gelukkig omgebogen kon worden in set-winst. De tweede set gaf hetzelfde beeld als de eerste. Constant keken de dames van VC Olympia tegen een achterstand aan. Dezelfde inhaalslag als in de eerste set lukte niet waardoor deze set naar de gasten uit Rijswijk ging.
Vanaf de derde set begonnen de dames met een andere mindset. Er werden minder persoonlijke fouten gemaakt, zoals de serve. Dames 1 van Olympia liet Rijswijk toch erg dichtbij komen, maar wisten precies op het goede moment de set te kantelen. Hierdoor werd ook deze set gewonnen met 28-26. De laatste set lukte alles bij de Dames. Ook lieten de dames van Inter Rijswijk na het verleis van de derde set de moed zakken. Er waren heel veel mooie lange reallies die de dames wisten te winnen. Door de vechtlust en het enthousiasme kwamen de dames op hele grote voorsprong en wonnen deze set uiteindelijk met 25-17!
Door deze goede overwinning op een naaste concurrent is handhaving in de 1e Divisie zo goed als zeker.