Heren 1 eindigt seizoen op plek 6.

13/04/2019 - Heren 1

VC Olympia HS1 – DKJO HS1 4-0

Het was zaterdagochtend nog even spannend of vandaag de laatste wedstrijd ook echt werd gespeeld. In eigen hal werd er toch aangetreden tegen het reeds gedegradeerde DKJO uit Mierlo, want ze hadden jeugdspelers op moeten trommelen om een team bijeen te krijgen.
Tijdens de warming up was het voor de heren van Olympia al duidelijk dat het een eenvoudige wedstrijd zou worden. Dit werd meteen in de eerste set bevestigd. De Panningenaren hadden de organisatie in de verdediging goed op orde en kon zo al zijn aanvallers bedienen. Hierdoor hadden de bezoekers uit Mierlo nauwelijks kans om zelf tot aanvallen te komen. Met 25-16 werd de eerste set binnengehaald.
DKJO kon in het begin van de tweede set langer mee met Olympia. Dit had de thuisploeg volledig aan zichzelf te danken, want aanvallend liet de ploeg grote kansen onbenut. Vanaf 10-9 was het verzet van de Mierlonaren gebroken. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd en de Panningenaren kwamen op 2-0 in sets.
In de derde set werd de Panningse verdediging getest door een sterke serve van de bezoekers. Zij kwamen op 6-0, maar de heren van Olympia lieten zien waarom zij zich wel hebben gehandhaafd in de 1e klasse. Overtuigend werd de achterstand via 8-11 omgezet in een 25-15 setwinst.
Een setje de tegenstander onder de tien punten houden, stond voor de heren van Olympia nog op het to-do lijstje. Daar slaagden ze met verve in, want met maar liefst 25-6 walsten ze over de Mierlonaren heen. Daarmee kwam een bewogen seizoen ten einde voor de heren van Olympia. Met een zesde plek eindigen de Panningenaren net in het zogenoemde ‘linkerrijtje’.