VC Olympia Dames 1 pakt eerste puntje van de competitie!

21/09/2019 - Dames 1

Volley Tilburg DS1 – VC Olympia DS1: 3-1
Eindelijk was het dan zover en klonk op zaterdag 21 september het eerste fluitsignaal van het nieuwe seizoen. De dames uit Panningen mochten op bezoek bij Volley Tilburg DS1. Een team met veel individuele kwaliteiten waar vorig seizoen twee keer, toch redelijk kansloos, van werd verloren.
Het begin van de wedstrijd was zeer moeizaam. VC Olympia speelde veel te voorzichtig en geloofde niet echt in eigen kunnen. Hierdoor kon de thuisploeg de eerste set erg eenvoudig binnenhalen met 25-16.
Ook in de tweede set keken de dames uit Panningen al snel tegen een 12-6 achterstand aan. Met hard werken kon dit gaatje bijna gedicht worden, maar een aantal knullige momenten aan de zijde van VC Olympia en hard geslagen ballen van Volley Tilburg zorgde ervoor dat ook de tweede set naar de thuisploeg ging, 25-20.
In set drie kwam de bezoekende ploeg voor het eerst op voorsprong! Er werd met meer servicedruk geserveerd en de Tilburgse trein haperde even. Met veel scores van Teddy v Oijen en een goed spelende Jaydee Linthout werd de derde set met 18-25 een prooi voor de dames uit Panningen.
De vierde set werd al snel duidelijk dat de energie bij VC Olympia een beetje op was. Zo eenvoudig als Volley Tilburg de punten binnen timmerde, zo hard moesten de dames uit Panningen werken voor een puntje. Met 25-16 ging de vierde set en zo ook de wedstrijd met 3-1 naar de dames uit Tilburg.
“De huid duur verkopen” was het motto vandaag. Met eindelijk een setje winst tegen de Tilburgse meiden, is dat toch redelijk gelukt.
Volgende week onze eerste thuiswedstrijd! Om 19.00u hopen we jullie allemaal op de tribunes te zien en horen, om zo hopelijk een paar puntjes in Panningen te houden!!