Heren 1 wint krankzinnige wedstrijd

05/10/2019 - Heren 1

VC Olympia HS1 – VC Hero HS2 3-2

Met afwezige, zieke en geblesseerde spelers was de heren 1 selectie van VC Olympia aardig uitgedund. Gelukkig schoot een trainingsmaatje te hulp zodat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen doorgang kon vinden. VC Hero uit Herten was de tegenstander in een krankzinnige wedstrijd waarbij het publiek de grote winnaar was van de wedstrijd.

De eerste set ging meteen alle kanten op. Eerst nam VC Hero uit Herten de leiding door vele persoonlijke fouten aan Panningse zijde. De thuisploeg herstelde zich snel en bleef gelijke tred houden met de bezoekers tot 18-17. Op dat moment kregen de heren van Olympia een lastig serve te verwerken en dat leek de beslissing te zijn in de eerste set (18-22). Uit een ogenschijnlijk geslagen positie knokte Olympia zich knap terug en pakte het alsnog de setwinst (25-22).

Het sterke spel van het einde van de vorige set zetten de heren van Olympia voort in het begin van set twee. Lang hielden ze het niet vol en kreeg de gretig- en felheid van de Hertenaren de overhand. Olympia bleef steeds achter de feiten aanlopen in de set. De achterstanden werden bij vlagen met goed spel ingelopen, maar het was steeds net niet voldoende om door te drukken. Het wedstrijdbeeld werd gekenmerkt door leuke en lange rally’s, maar slordigheden in de Panningse verdediging waren uiteindelijk funest. Ditmaal won VC Hero de set met 25-22.

Opnieuw deden beide teams niet onder voor elkaar en ook de derde set kende vele lange rally’s. Het spel golfde lange tijd op en neer, maar daarbij hadden de Panningenaren steeds de lichte overhand. Bij 24-21 waren er voor de thuisploeg voldoende kansen om op een belangrijke 2-1 voorsprong in sets te komen. Drie setpunten bleken echter niet voldoende voor de heren van Olympia om de listige serve van VC Hero onder controle te krijgen. Ook de twee daaropvolgende serves leverden punten op voor de bezoekers en zij namen zo de belangrijke voorsprong in sets.

In de vierde set kreeg de wedstrijd een verrassende wending. Terwijl in de voorgaande, spannende sets lange rally’s het spelbeeld bepaalde, was set vier in een mum van tijd afgelopen. De heren van Olympia lieten hun ware aard zien en degradeerde VC Hero tot hun speelbal. Met maar liefst 25-10 werden de bezoekers bijna letterlijk weggeslagen.

De vijfde set paste bij het wedstrijdbeeld en moest de beslissing brengen in deze krankzinnige wedstrijd. In een ware uitputtingsslag bleken de Panningenaren het beste met hun krachten in de wederom lange rally’s om te gaan en de eigen fouten te beperken. Na twee uur volleybal was de eerste winst binnen voor Olympia!
Volgende week hebben de heren vrij om uit te rusten van deze uitputtingsslag. Zaterdag 19 oktober zet heren 1 de competitie voort. In eigen hal zal er samen met dames 1 tijdens Super Saturday worden gespeeld tegen Swalmen.