VC Olympia dames 1 verspelen een 2-0 voorsprong

12/10/2019 - Dames 1

Na 3 verliespartijen was het voor de dames van VC Olympia tijd voor een overwinning. Helaas moesten ze het zonder Teddy van Oijen en een geblesseerde Jaydee van Linthout doen. Maar! Gelukkig konden de dames uit Panningen een beroep doen op Mila Wijnands, Inge Laurijssen en Anke Sonnemans. Die uitstekend in vielen.

De eerste set werd er fel gestart. Er was servicedruk en iedereen was fel aan het net, zowel blokkerend als aanvallend. De eerste set werd met hard werken met overtuigende cijfers binnen gehaald. De winst van de eerste set gaf de dames uit Panningen het gevoel dat misschien wel de eerste winst van het seizoen er in zou zitten. Met dit gevoel werd ook de tweede wedstrijd gestart. Vooral Anke en Ivon waren serverend belangrijk in het begin van de set. In het midden van de set laat VC Olympia Vollingo terug komen, het werd nog even spannend aan het einde van de set. Maar gelukkig waren de Panningse dames net op tijd bij de les om de set vervolgens met 27-25 binnen te halen.

In de derde set leek het of Vollingo wat gas bij gaf en het waren de dames van Olympia die gas terug namen. Vollingo rook kansen en grepen deze ook. De eindsprint die VC Olympia nog inzet op het laatst, is net niet voldoende. Met minimaal verschil brengt Vollingo de stand op 2-1. In de vierde set begint Evi op de diagonaal. Evi laat meteen zien dat zij niet alleen op de midden de ballen er hard in kan slaan, maar ook op de diagonaal goed uit de voeten kan. Helaas werd er in de vierde set niet het gebruikelijke niveau gehaald door VC Olympia en wint Vollingo de set, waardoor de stand weer gelijk stond: 2-2.

De laatste vijfde set zijn de Panningse dames tot de kant wissel de baas. Met 8-6 ruilen de teams van veld. Helaas weet VC Olympia vervolgens nog maar 3 punten te scoren en wint Vollingo uiteindelijk de wedstrijd.

Helaas! Wederom een 3-2 verlies voor VC Olympia. Volgende week 19 oktober spelen de dames weer een thuiswedstrijd. Om 19.00u klinkt het eerste fluitsignaal tegen Ledub DS1.Â