Twee keer 3-1 winst in drie dagen tijd voor Heren 1

26/10/2019 - Heren 1

VC Olympia HS1 – VC Heerlen HS1 3-1
Ledub HS2 – VC Olympia HS1 1-3

Op donderdagavond traden de heren van Olympia allereerst in eigen hal aangetreden tegen VC Heerlen. Het begin van de Panningenaren was ronduit zwak. Zij scoorden de punten voor de bezoekers uit Heerlen. Tegen het einde van de set kwam Olympia nog in de buurt, maar de opgelopen achterstand werd niet meer goed gemaakt. In de twee volgende sets waren de heren van Olympia duidelijk de betere. De foutenlast ging omlaag en er werd gewerkt voor ieder punt. Met duidelijke cijfers werd VC Heerlen aan de kant gezet. De wedstrijd leek beslist, maar de Panningenaren vielen terug in de patronen van de eerste set. Bij een 18-13 achterstand liet het thuispubliek van zich horen. Gesterkt door het in grote getalen aanwezige publiek veerden de heren van Olympia op. In een spannende eindfase trok de thuisploeg alsnog aan het langste eind door de set met 31-29 binnen te halen.
Gesterkt door de 3-1 winst op donderdagavond werd er twee dagen later gespeeld tegen Ledub. De Budelnaren waren vergeten om hun eigen hal af te huren, dus werd er last-minute uitgeweken naar Maarheze. Vooralsnog werkte dit Budels voordeel. De heren van Olympia startten wederom uitermate zwak en kregen het zwaar te voorduren in de eerste set. De set werd snel vergeten en de Panningenaren herstelden zich snel. Vanaf de tweede set waren zij het die de rake klappen uitdeelden. Met overtuiging en bravoure werd Ledub zoek gespeeld en werden ze maar liefst drie keer onder de vijftien punten gehouden. Smetje op de tweede 3-1 overwinning van Olympia was het volgende blessure geval. Gelukkig beschikken de heren van Olympia over een goede achterban die graag een wedstrijd willen uithelpen.
Volgend weekend volgt voor Olympia opnieuw een druk programma met maar liefst drie thuiswedstrijden! Zaterdag wordt er voor de competitie aangetreden tegen Roggel. Op zondag gaat de bekercompetitie van start met wedstrijden tegen PSV uit Eindhoven en AV Flash uit Arcen.