Blessures doen Heren 1 de das om tegen ‘Baolder’

09/11/2019 - Heren 1

VC Olympia HS1 – Tupos HS2 1-3

Vandaag stond er voor de heren van Olympia de derby in en tegen ‘Baolder’ op het programma. Zonder al te hoge verwachtingen ging Olympia richting Baarlo. Door allerlei blessures bij de Panningenaren was het puzzelen met de opstelling. Dat iedereen op een andere plek stond, was even wennen. Door veel twijfels en een gebrek aan communicatie liep het niet aan Panningse zijde. De Baarlonaren maakten daar dankbaar gebruik van en wonnen overtuigend de eerste set.
Dat het bij Olympia beter moest was duidelijk. Vanaf het begin waren de Panningenaren alert en dwongen, mede door veel servicedruk, de thuisploeg tot fouten. Een kleine voorsprong werd er genomen en die werd lang gekoesterd. Een gelijkopgaande strijd ontbond zich waarbij beide teams niets voor elkaar onder deden. In de beslissende fase hielden de heren van Olympia het hoofd koel door te overtuigen in aanvallend opzicht. Daarentegen werd Tupos slordig en maakten de Baarlonaren de punten voor Olympia. Met nipte cijfers pakten de Panningenaren de set.
In de derde en vierde set werd Olympia met de neus op de feiten gedrukt. De passing verliep niet soepel en aanvallend kon het ook geen potten breken. Door de blessures hadden de Panningenaren geen wisselmogelijkheden en kon het niet terugkomen in het gebruikelijke ritme. Tupos profiteerden en pakten zo eenvoudig de winst in beide sets.