Nieuwe stunt Heren 1 blijft uit

07/12/2019 - Heren 1

VC Olympia HS1 – Hyundai Peter Janssen Stravoc HS2 1-3

Na de knappe overwinning van vorige week stond er deze week wederom een lastige wedstrijd op het programma voor de heren van Olympia. Ditmaal werd er in eigen hal gespeeld tegen nummer 2 Stravoc uit Stamproy. Een zeer ervaren team met veel bekende gezichten voor enkele Olympia spelers en coach.
Het lijkt bijna standaard te worden voor Olympia om slecht aan de wedstrijd te beginnen. Ook dit keer tegen Stravoc stond er snel een 5-0 achterstand op het scorebord. De thuisploeg wist hier wederom goed mee om te gaan en knokte zich bij 16-16 langszij. Stravoc liet zich echter niet van de wijs brengen en nam het heft weer in handen. De Panningenaren blijven aanvallend de bezoekers onder druk zetten. Aan het eind van de set leek een kleine stunt in de maak, maar Olympia bleef op 23 punten steken.
In de tweede set bleven de Panningenaren Stravoc onder druk zetten. Er waren voldoende kansen om de bezoekers pijn te doen, maar slordigheidjes tegen zo’n ervaren team kon Olympia zich niet permitteren met als gevolg een 2-0 achterstand.
Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, bleek wel in de derde set. Tot 19-19 bleef het gelijk op gaan tot frustratie van de bezoekers. Stravoc kon geen afstand nemen van een overtuigend spelend Olympia en ging forceren. De Panningenaren bleven kalm en wachtten hun kansen af. Op de eerste de beste kans die ze kregen, maakten ze het ook af.
De setwinst van Olympia kreeg echter geen goed vervolg. Het Panningse niveau zakte ver terug en binnen een mum van tijd was de wedstrijd afgelopen. Stravoc ging er zodoende met de winst van vandoor en een Olympia bleef enigszins teleurgesteld achter met één punt.