Kedeng Kedeng! VCN DS2 – VC Olympia DS1: 1-3

07/12/2019 - Dames 1

Na een lange rit naar Capelle a/d Ijssel, vunzige praatjes in de kantine, geplette bananen in onze tassen, een Limburgs onderonsje met de heren van Peelpush, weer goede muziek in het kleedlokaal, begonnen we om 17.00u goed aan de wedstrijd. De doelstelling vandaag was fel starten en lef hebben! Op de service van Ivon liepen we al snel uit naar een 4-0 voorsprong en was de toon gezet. De pass werd netjes verzorgd waardoor er goed verdeeld kon worden aan het net. In deze eerste set werden de Panningse dames ook wel een handje geholpen door de vele servicefouten van VCN, waardoor VC Olympia overtuigend de eerste set binnen haalde met 20-25.
De tweede set ging vanaf het begin gelijk op. Aan beide kanten werden de ballen van de vloer gehaald en mooie punten gescoord. Halverwege de set kwam de pass even iets minder, waardoor VCN een paar punten uit kon lopen. Door goed verdedigend werk van Lian en mooie opslagen van Teddy kwam VC Olympia weer terug in de set en werd het een ware thriller. Uiteindelijk trokken de Panningse dames aan het langste eind en werd de set met 28-30 binnengehaald.
In de derde set ging VCN voortvarend van start en stond er al snel een 10-2 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Op dit moment kwam de uitstekend spelende Vivian aan service en, gesteund door het zangkoor langs de lijn, kwam VC Olympia weer terug in de wedstrijd. Met hard werken, geweldige killblocks en mooie tactische ballen werd de derde set alsnog ruim binnen gesleept (met dank aan onze knappe assistente die knipogend nog een extra puntje binnenhaalde). De winst tegen de nummer 2 was binnen!
In de vierde set begon VC Olympia met een gewijzigde opstelling, vastbesloten om voor de volle winst te gaan. De invallers leverde uitstekend werk, echter had VCN niets meer te verliezen en begon vrijuit te spelen. Zij haalden dan ook als eerste de twintig punten grens en door onnodige foutjes van de Panningse meiden kregen zij de ruimte om de laatste set binnen te halen.
Al met al een goede wedstrijd, waarbij onze servicedruk en teamwork ons weer kenmerkten.

Vandaag spelen wij weer een thuiswedstrijd tegen VC Velden DS1! Om 19.00u hopen we jullie allemaal op de tribunes te zien en horen, om zo hopelijk een paar puntjes in Panningen te houden!!