Heren 1 walst over HHC Horn heen

14/12/2019 - Heren 1

HHC Horn HS3 – VC Olympia HS1 0-4

In de laatste uitwedstrijd van dit jaar speelden de heren van Olympia in en tegen Horn. In de voorbereiding op dit seizoen werd er al gewonnen van HHC, maar dat gaf geen garanties voor vandaag. De Hornaren kenden namelijk een betere seizoenstart dan Olympia.
De voortekenen in de eerste set waren goed voor de heren van Olympia. Er werd fel gestart en HHC werd meteen aanvallend onder druk gezet. HHC hoopte met slimme tikballetjes de Panningse verdediging aan het wankelen te brengen, maar zonder succes. Want halverwege de set schakelden de heren van Olympia een tandje bij. Deze versnelling was voor de thuisploeg te machtig en Olympia pakte dik verdiend de eerste set met 25-19.
Ook in de openingsfase van de tweede set bleven beide teams aan elkaar gewaagd. De Panningenaren bleven sterk spelen en maakten ook serverend de nodige punten. Opnieuw nam Olympia halverwege het heft in handen. De thuisploeg kreeg alle hoekjes van het veld te zien en werd letterlijk zoek gespeeld. Dit leverden de Panningenaren een 2-0 voorsprong op. Ook de derde set werd overtuigend gewonnen door Olympia.
De overwinning was al binnen voor de Panningenaren, maar een 4-0 winst was de heren van Olympia nog niet gelukt. Ook in de laatste set bleven zij een hoog niveau halen. Inmiddels stond het Panningse blok ook als een huis. HHC had ook hier geen antwoord op. Bij 13-5 in het voordeel van Olympia leek de volle buit binnen, maar een beetje gebrek aan scherpte bij de Panningenaren bracht Horn terug in de set. Gelukkig was Olympia weer op tijd bij de les en liet de overtuigende 4-0 overwinning geen moment in gevaar komen.