Heren 1 geeft Eindhovense studenten volleyballes

21/12/2019 - Heren 1

VC Olympia HS1 – Hajraa HS4 4-0

Zo vlak voor de Kerst moesten de heren van Olympia nog één keertje vol aan de bak. In de eigen hal werd er gespeeld tegen de Eindhovense studenten van Hajraa. Bij een ruime winst kunnen de Panningenaren zich verzekeren van een plekje in de subtop, maar bij verlies blijft de gevarenzone dichtbij.
De start van Olympia was niet denderend. Het sterke spel van vorige week was nauwelijks terug te zien. Dit kwam mede door een goed spelend Hajraa. De Eindhovense studenten hadden een goed blok staan waar de thuisploeg zich meerdere malen door liet verrassen. De heren van Olympia lieten zich echter niet van de wijs brengen. Bij een 19-17 achterstand werd een tandje bij geschakeld. De Eindhovense verdediging werd met de service onder druk gezet en het blok werd slim uiteen gespeeld. Met overtuigende slagen wisten de Panningenaren met 25-20 de set binnen te halen.
In de tweede en derde set zette Olympia door. De Panningse verdediging stond goed en er werd effectief omgegaan met de gecreëerde kansen. Hajraa had het moeilijk en hoopten met hun geschreeuw de Panningenaren uit hun concentratie te brengen. Dit lukten ze een beetje aan het eind van de derde set, maar het gat was al te groot. De Panningenaren wonnen twee keer met ruime cijfers.
De overwinning voor Olympia was binnen. Om met een goed gevoel de Kerst in te gaan, zou het laatste setje een welkome opsteker zijn. Echter, het was Hajraa dat verrassend de leiding nam. De heren van Olympia lieten zich niet van de wijs brengen en stonden halverwege alweer met 14-7 voor. Dit bleek uiteindelijk voldoende voor de setwinst, maar Hajraa kwam op het einde nog akelig dichtbij (25-23). Met de tweede 4-0 overwinning op rij hebben de heren van Olympia zich genesteld in de subtop van de ranglijst halverwege de competitie.