Opstartproblemen voor Heren 1

18/01/2020 - Heren 1

VC Olympia HS1 – Accretos HS1 1-3
VC Hero HS1 – VC Olympia HS1 3-1

Afgelopen donderdag begon voor Olympia Heren 1 de tweede competitiehelft met een inhaalwedstrijd tegen Accretos uit Roggel. De Panningenaren hadden het in eigen hal moeilijk tegen de bezoekers. Veel fouten in de passing bracht de heren van Olympia meteen op een forse achterstand in de eerste set. Mede door twee goede serveseries kwam Olympia bij 23-23 langszij, maar verder lieten de Roggelnaren het niet komen. Ook in de tweede en derde set haalden de Panningenaren niet het gewenste niveau. De foutenlast aan de zijde van Olympia liep op en de sterke verdedigende acties van Accretos werkten niet in het voordeel van de thuisploeg. De heren van Olympia kwamen op een 3-0 achterstand en moesten vrezen voor een oorwassing. Gelukkig kwam het niet zo ver, maar gemakkelijk kwam de setwinst niet tot stand. Het spel golfde in de vierde set op en neer, maar met dank aan Accretos bleef er één puntje in Panningen.
Zaterdags stond de volgende wedstrijd alweer op het programma. In Herten werd er overtuigend begonnen aan de wedstrijd tegen VC Hero. Een ruime voorsprong halverwege de eerste set bleek voldoende om de set met de hakken over de sloot binnen te halen. De foutjes slopen wederom in het Panningse spel mede door een gebrek aan scherpte en overtuiging. In de tweede set waren de rollen omgekeerd en knokten de Panningenaren zich weer terug in de wedstrijd. De set werd echter nipt verloren. In de derde en vierde set waren Olympia en Hero aan elkaar gewaagd en bleef het lang stuivertje wisselen. Op de beslissende momenten groeven de Panningen toch hun eigen graf, want de meegegeven opdrachten van de coach werden niet meer uitgevoerd. De Hertenaren profiteerden en gingen met de 3-1 winst aan de haal.