VC Olympia dames verspelen 2-0 voorsprong.

25/01/2020 - Dames 1

De dames van VC Olympia gingen afgelopen zaterdag naar Gouda toe, waar Vollingo DS1 de tegenstander was. Lian die deze week weer beter was, had helaas de griep door gegeven aan Jaydee, die deze week thuis bleef. Gelukkig is de selectie van VC Olympia vorige week uitgebreid met de talentvolle 16-jarige Mila Wijnands, waardoor er toch nog een aanvallende wissel was voor de meiden uit Panningen.

In de eerste set werden de ballen in het begin nog voorzichtig gespeeld door de dames van Olympia. Gelukkig kwam daar snel verandering in, de pass lag netjes en er was servicedruk. Halverwege de set konden de dames redelijk gemakkelijk uitlopen. De meiden van Vollingo kwamen nog tot de 20 punten, maar VC Olympia drukte door en scoorden het 25e punt, waardoor de eerste set binnen was. Het gevoel van de eerste set namen de Panningse dames mee naar de tweede set. Servicedruk zorgde ervoor dat Vollingo niet hun spel kon spelen. Al snel stond er voor de dames van Olympia een riante voorsprong op het scorebord. Het leek dat VC Olympia daardoor even wat gas terug nam, zo lieten ze de meiden van Vollingo terug komen, waardoor bij hen het geloof groeiden. Maar de voorsprong was groot genoeg voor de dames van Olympia om ook de tweede set binnen te halen. 0-2!

In de derde set was te merken dat Vollingo meer in hun spel kwam. In de derde set waren de dames van Olympia slechts figuranten in het sterke optreden van de meiden van Vollingo. Vollingo haalde de derde set met duidelijke cijfers binnen. In de vierde set werd er weer hard gewerkt en tactische balletjes zorgden er voor dat de dames van Olympia op 21-17 voor kwamen, en daarmee lag de winst voor het grijpen. Maar op dat moment stokt de aanval aan Panningse zijde. De pass lag goed, alleen als je vervolgens de bal op geen enkele manier meer bij de tegenstander op de grond krijgt, win je niet. Vollingo scoorden 8 punten op rij en daarmee brachten ze de spanning weer terug in de wedstrijd, 2-2. Was het de energie die op was? De lange reis in de benen? Wel was duidelijk dat de dames van Olympia niet meer hun niveau haalden wat nodig was om de vijfde set te winnen. Helaas wint daardoor Vollingo de wedstrijd met 3-2. Na afloop was het nog lang gezellig in de kantine van Vollingo.. wat inmiddels een leuke traditie is geworden tijdens de ontmoetingen tussen VC Olympia en Vollingo.