Dames VC Olympia verliezen in Budel

01/02/2020 - Dames 1

Afgelopen zaterdag reisde de Panningse formatie af naar Budel, waar Ledub dames 1 de tegenstander was. Tijdens de warming-up werd duidelijk dat zowel Judith als Jaydee niet inzetbaar waren. Dat betekende dat er maar één aanvallende wissel was. De dames kwamen fel uit de startblokken en begonnen met een 5-1 voorsprong. Echter kwam Budel snel langs zij en de kleine voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Ledub serveerde met veel lef, waar de Panningse dames geen antwoord op hadden. Set 1 ging met ruime cijfers naar de tegenstander.
Set 2 leek een kopie te worden van de eerste set. Ledub dames 1 had veel serve druk, waar dit bij de dames van Olympia miste. Hierdoor werd de aanval van Olympia te voorspelbaar. Halverwege de set komt de pass beter, waardoor ook de midden aangespeeld kon worden en deze scoorde veelvuldig. Teddy en Evi wisselde harde aanvallen af met tactische ballen. De inhaalslag kwam net op tijd, want met minimaal verschil trokken de dames van Olympia de set naar zich toe.
Het lef en het plezier werd meegenomen naar de derde set. Panningen kreeg vleugels en alles lukte. Er werden onmogelijke ballen van de grond gehaald en het aanvalsspel was slim. Budel had hier niks in te brengen en de setwinst kwam nooit in gevaar en met 12-25 zetten de dames de stand op 1-2.
Om de wedstrijd te winnen moest ook de vierde set gewonnen worden. Helaas speelde Budel weer haar eigen spel en kreeg VC Olympia weer moeite met de pass. De middenaanval kon te weinig gezocht worden, waardoor Budel veel aanvallen van de dames van Olympia van de vloer haalde. Als Budel de 20 punten grens bereikt heeft komen de dames van Olympia nog iets dichterbij, maar te laat om de set binnen te halen. Het wordt 2-2.
In de vijfde set gaat het lang gelijk op, maar heeft Budel de langste adem en wint de vijfde set met 15-12.
Na 2 uitwedstrijden spelen de Panningse dames volgende week thuis tegen directe concurrent VC WIK. Om 19.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal en de dames hebben uw support hard nodig. Hopelijk tot dan!