Teleurstellend verlies voor Olympia Heren 1

08/02/2020 - Heren 1

Accretos HS1 – VC Olympia HS 4-0

Zaterdag 8 februari speelden de heren van Olympia de laatste wedstrijd voor de carnaval in Roggel. Er werd gespeeld tegen de heren van Accretos. Enkele weken geleden werd er al met 3-1 verloren van dit team, dus het was tijd van revanche. Echter, van revanchegedachtes was geen moment sprake, want de Panningenaren verloren teleurstellend met 4-0.
De eerste set startte Olympia goed en gecontroleerd. De passing was redelijk zuiver waardoor alle aanvallers konden scoren. De druk leek hierdoor bij de Roggelse te liggen, maar halverwege werd deze weerlegd naar de bezoekers. Het bleef tot 21-21 gelijk op gaan, maar de heren van Olympia hadden de meeste moeite om tot scoren te komen in de eindfase. Dit werd de Panningenaren uiteindelijk fataal en kwamen zo op een 1-0 achterstand.
Ook set twee bleef lang spannend ook al scoorde Accretos de punten (te) gemakkelijk. Daarentegen kostte het Olympia de nodige moeite om de bal op de grond te krijgen. De Panningenaren konden toch lang bij blijven mede door de goede passing. Maar zodra de setwinst in de buurt kwam, liet ook de passing te wensen over. De thuisploeg maakte daar dankbaar gebruik van en haalde ook de tweede set binnen.
Bij een 2-0 achterstand ebde het geloof in een ommekeer weg bij de heren van Olympia. Bij vlagen leefden de Panningenaren even op, maar daar bleef het dan ook bij. Na 3 mooie overwinningen bleef Olympia nu voor het eerste dit seizoen zonder punten.