Belangrijke 4-0 overwinning voor VC Olympia DS1!

08/02/2020 - Dames 1

Afgelopen zaterdag stond er voor de Panningse dames een belangrijke wedstrijd op het programma. VC Wik DS1 (nummer 12) kwam helemaal vanuit Groot-Ammers, om vervolgens met 0 punten weer met een 2 uur durende rit huiswaarts te keren. Omdat de blessurebank helaas nog goed gevuld is, hadden we versterking vanuit dames 2 en Anke die weer het wedstrijdshirt had aangetrokken. Doel van de wedstrijd was duidelijk: hele belangrijke punten halen om van de 10e plek af te komen.
In de eerste set was het duidelijk dat WIK dezelfde doelstelling had. In het begin liepen de dames uit Panningen achter de feiten aan. Teveel fouten aan eigen zijde zorgden voor een 5-1 voorsprong voor WIK. Tot 15-15 ging het gelijk op, maar vanaf dat moment namen de dames van Olympia het helemaal over. WIK scoort nog 3 punten en Olympia 10, waarmee de eerste set met 25-18 naar de thuisploeg gaat. Ook in de tweede set blijven de dames van Olympia doorstomen. De niet sluitende blokkade van de meiden uit Groot-Ammers gaf Olympia veelvuldig de kans om de bal hard binnen te lijnen te slaan. En daar tegenover stond de blokkade en verdediging van VC Olympia als een huis, waardoor WIK juist weinig mogelijkheden gaf te scoren. Ook set 2 gaat hierdoor ruimschoots naar VC Olympia. Over set 3 en 4 kunnen we kort zijn: de dames uit Panningen waren heer en meester. Op alle fronten waren zij de betere ploeg. WIK maakte op geen enkel moment kans op setwinst. Met 25-10 en 25-9 maakt VC Olympia het karwei af. De eerste, en meteen een hele belangrijke 4-0 winst voor dames. Ze stijgen met deze overwinning naar de 9e, en tevens veilige plaats. Voor nu hebben de meiden rust en tijd om carnaval te vieren. Op 7 maart staat weer de eerste wedstrijd tegen Havoc op de planning, om 19u klinkt er in Haps het eerste fluitsignaal. Hopelijk tot dan!