Helaas, net niet!

07/03/2020 - Dames 1

Met 3 vrije volleybal weekenden achter de rug waarin er door veel speelsters carnaval gevierd werd en sommige meiden de sneeuw opzochten was het eindelijk weer tijd voor een wedstrijd. Helaas hadden we de voorgaande weken een allesbehalve ideale voorbereiding voor deze wedstrijd. De meiden van VC Olympia begonnen deze ochtend met een gezellige potgrondactie en een heerlijke lunch. Aangekomen in sporthal De Stappert mochten de meiden van VC Olympia zich klaar gaan maken voor een spannende wedstrijd. De thuiswedstrijd, eerder in het seizoen, werd nipt door de meiden van VC Olympia gewonnen na een 2-0 achterstand in sets. Helaas begon ook deze wedstrijd alles behalve scherp en mede door erg veel persoonlijke fouten keken de meiden van VC Olympia al snel tegen een forse achterstand. Na 16-6, 22-12 en 25-15 was de set snel gespeeld in het voordeel van Havoc. In de tweede set vonden er aan de kant van VC Olympia een aantal wissels plaats en opende Anke Sonnemans deze set met twee heerlijke killblocks. Gedurende de verdere set kon geen van beide teams een voorsprong nemen en uiteindelijk ging deze set met een stand van 25-23 naar Havoc. Als de dames van VC Olympia voor een stunt zouden willen zorgen, moest er nu toch echt uit een ander vaatje getapt gaan worden. Door een sterke service reeks van Vivian Huveneers, die 11 keer achter elkaar serveerde, leidde tot een ruime voorsprong (7-14). Een bal die toch écht buiten de lijnen viel, maar door de scheidsrechter in gegeven werd, maakte helaas een einde aan de mooie service serie en leidde tot frustratie bij de VC Olympia meiden. De servicepass aan de zijde van VC Olympia was erg matig waardoor de voorsprong slonk. Gelukkig viel de set dit keer wel de goede kant op en wonnen de meiden van VC Olympia deze set met 22-15. In de vierde set zorgde Josien Hoeijmakers voor een mooie service reeks waardoor er een voorsprong van 2-8 op het scorebord kwam. Havoc kwam nog erg goed terug maar ook deze vierde set eindigde in een 22-15 winst voor de meiden van VC Olympia. Konden de meiden van VC Olympia net als in de thuiswedstrijd zorgen voor een stunt? Nee, helaas! Het werd nog erg spannend maar de vijfde set eindigde in een 12-15 verlies. Hard gewerkt en toch nog twee punten mee naar Panningen genomen.

Aanstaande zaterdag spelen wij om 19:00 uur thuis tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc DS 1. Hopelijk komen jullie ons aanmoedigen !!