VC Olympia DS1 verliest nipt eerste competitiewedstrijd met 3-2 in Nijmegen.

19/09/2020 - Dames 1

VC Pegasus DS1 – VC Olympia DS1: 3-2

Na 28 weken zonder volleybal stond afgelopen zaterdag eindelijk weer de allereerste competitiewedstrijd van VC Olympia dames 1 op het programma. Gelukkig bleef de Panningse formatie grotendeels compleet. Alleen op de spelverdelers positie vonden wat wijzigingen plaats. Op de spelverdelerspositie werd VC Olympia versterkt door Tamara en sinds een aantal weken is ook Maren toegevoegd aan de selectie, want Ivon is alvast bezig met het creëren van de volgende mini generatie voor Olympia. Helaas moest VC Olympia afgelopen zaterdag direct hun nieuwe aanwinst Maren missen, maar niet getreurd.. de 10 dagen zijn al bijna om, en Maren zal volgende week zaterdag ‘gewoon’ weer binnen de lijnen verschijnen.

Om 18:45 uur klonk in Nijmegen het fluitsignaal van wedstrijd tegen Pegasus dames 1. In de eerste set was duidelijk zichtbaar dat de meiden van VC Olympia lang hebben stilgezeten en de afstemming nog niet optimaal was. Deze set verloren de meiden van VC Olympia door onnodig veel eigen fouten met een setstand van 25-18. In de tweede set wisten de dames dat het anders moest. De servicepass lag netjes waardoor Tamara de aanvallers beter vond en er meer punten gescoord konden worden. Mede door een de toenemende servicedruk en na een goede servicereeks van Teddy en Evi stond er aan het einde van de set een 25-20 score op het telbord in het voordeel van de dames van VC Olympia. Het harde werken werd in de derde set voortgezet. De pass lag netjes, de setjes waren prima en de aanvallers scoorden punten. Vooral Vivian scoorde er lustig op los. Ook deze set wonnen de dames van VC Olympia met een setstand van 25-22. Om de winst mee naar huis te nemen moesten de dames blijven werken voor ieder punt. Helaas stond er in de vierde set al snel een grote achterstand op het scorebord. Aanvallers kregen de bal met moeite op de grond bij Pegasus. Bij een achterstand van 24-17 kregen de meiden van VC Olympia één opdracht van de coach: ‘alles of niets’. Met deze opdracht stond Josien aan de servicelijn en stopte pas met serveren op 24-24. Helaas was dit niet genoeg om de wedstrijd binnen te slepen. Pegasus scoorde vervolgens 2 keer door sterk blokkeerwerk. Door de lange rally’s hing bij menigeen de tong op de schoenen maar er moest nog een vijfde set komen om te bepalen wie er als winnaar van het veld zou stappen. De pas 16-jarige Mila mocht starten in de vijfde set, en liet direct zien waarom ze vorig jaar halverwege het seizoen de overstap naar dames 1 gemaakt heeft. Beide teams bleven tot 10-10 gewaagd aan elkaar, een hard geslagen bal van Jaydee via het hoofd van de tegenstander mocht niet baten. Pegasus was het team wat de winst naar zich toetrok. Hard gewerkt, mooie- en minder mooie dingen laten zien: Op naar volgende week. Dan spelen de Panningse meiden om 19.00u hun eerste thuiswedstrijd tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc DS1. Publiek is van harte welkom. Maar lees vooraf de Coronaregels goed door en vol = vol! Hopelijk tot dan!