Verlies voor VC Olympia DS1 tegen Peelpush DS2.

10/10/2020 - Dames 1

VC Olympia DS1 – Peelpush DS2: 1-3

Helaas moesten de Panningse meiden afgelopen zaterdag in hun tweede thuiswedstrijd aantreden zonder diagonaal Jaydee Linthout. Maar voor de meiden een kleine meevaller: Inge Laurijssen en Monique Vissers een uur voor de wedstrijd te horen kregen dat hun eigen wedstrijd niet door zou gaan. Omdat zij toch in de sporthal waren, sloten ze nog net optijd aan bij dames 1.
Ook had Olympia afgelopen zaterdag een extra assistent bij, want Ivon Dings is weer fit genoeg om ons aan te moedigen, tips te geven en te sturen naast de kant. Een heerlijke aanvulling voor de Panningse ploeg! Om 16.30u werd er gestart tegen de talenten van Peelpush. Dat deze meiden goed kunnen volleyballen wist Olympia al van de voorbereiding, opdracht was daarom ook om vanaf punt 1 de meiden van Peelpush onder druk te zetten. Dit lukte behoorlijk in de eerste set. Op alle fronten was VC Olympia de bovenliggende partij. Door heel hard werken en fel volleybal werd de eerste set redelijk makkelijk binnen gehaald met 25-18. Maar dat Peelpush meer in hun mars heeft, bleek direct in de tweede set, toen er in no time een 0-4 score op het scorebord stond, door enkel en alleen eigen fouten van Panningse zijde. De coach was genoodzaakt om na 4 punten spelen zijn eerste time-out in te zetten om de meiden weer bij de les te krijgen. Langzaam kwam Olympia dichterbij, maar laten het midden in de set, door een goede serve beurt van Meijel, het weer lopen. Als Meijel de 20-punten grens bereikt heeft komt Olympia terug. De uitstekend spelende Maren lukte het keer op keer om de aanvallers in stelling te brengen tot scoren en pakte zelf ook nog een mooi killblock mee. Helaas kwam de eindsprint net te laat en wist Meijel als eerste het 25e punt te scoren en won de set met minimaal verschil. Dit maakte de stand weer gelijk met 1-1.
In een iets gewijzigde opstelling, waar Evi de Kleijne liet zien ook goed op de diagonaal uit de voeten te kunnen, werd de derde set begonnen. Weer kan Olympia niet starten zoals het begin van de eerste set. Waar in het einde van de tweede set rallys eerder afgemaakt werden door scores aan het net, liet Olympia nu vooral Peelpush de punten maken. Wederom start Panningen de inhaalrace pas als er een 21-14 voorsprong voor Peelpush op het scorebord staat. Een snoeihard geslagen bal van Teddy van Oijen maakt de stand uiteindelijk weer gelijk. Ook een goed spelende Inge Laurijssen pakte geregeld een blokpunt mee. Libero Ayaka Sawafuji, die halverwege de set ingebracht werd, nam het achterveld voor haar rekening en haalde vrijwel alles van de vloer waardoor er vooral aan de buitenkant veel gescoord kon worden. Hard geslagen ballen werden afgewisseld met slimme tikballen. Op een cruciaal moment wordt er via de handen van Meijel de antenne geraakt maar beoordeeld, de overigens goed fluitende, scheidsrechters dit in het nadeel van Olympia, waardoor het niet 23-21 wordt maar 22-22. Aan beide kanten wordt hard gewerkt om het winnende punt te maken. Op 26-27 is het Peelpush dat scoort. Een kleine domper voor de Panningse ploeg.. maar de meiden van Olympia wisten dat er nog minimaal een setje te halen viel. In set 4 wordt er iets beter gestart, echter laat Olympia het vooral in het midden van de set lopen en kan Olympia net zoals voorgaande sets geen constant niveau vast houden. Er werd kei hard gewerkt, maar de ballen kwamen moeilijker op de grond bij Peelpush. Door een aantal kleine eigen fouten en wat miscommunicatie verliest Olympia de vierde set met 21-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3.
Ook deze week had er meer in gezeten dan 1 setje winst, maar vooral de vechtlust en felheid was met momenten weer zoals het zou moeten zijn. De komende twee weken hebben de meiden rust, genoeg tijd om de aan deze leerpunten te werken. Hopelijk besluit het kabinet niet om het sporten weer stil te leggen en dan speelt VC Olympia zaterdag 31 oktober weer thuis tegen Havoc ds1. Of daar publiek bij aanwezig mag zijn is nog niet bekend, al wordt er vanuit gegaan dat die maatregel verlengd gaat worden en zal Olympia weer zorgen voor een live-stream (die het dit keer wel doet..)