Moeizame 3-2 winst voor VC Olympia DS 1 in Horst.

02/10/2021 - Dames 1

Voor het eerst vertrok het eerste team van VC Olympia compleet naar een wedstrijd. Inge was weer uit quarantaine en omdat dames 2 geen wedstrijd had, kwam Julie ook mee om het team te versterken. In de eerste set werd zwak gestart aan Panningse zijde. Veel persoonlijke fouten zorgde ervoor dat de coach van Olympia al na 5 minuten zijn eerste time out moest gebruiken. Vooral de pass-linie van Olympia stond flink onder druk. Maar op een achterstand van 5 punten liet Olympia ook zien, punten te kunnen scoren vanaf de servicelijn en kwam de Panningse ploeg langzaam weer langs zij. Mila kon keer op keer de bal rechtdoor scoren en ook de goed spelende Daphne leverde een prima bijdrage waardoor de eerste set gewonnen werd. De tweede set werd op geen enkel moment echt spannend. VC Olympia liet Hovoc geen moment in hun spel komen en zo werd het scoren van punten ook niet heel moeilijk gemaakt voor Panningen. De pass lag een stuk beter en hard geslagen ballen werden afgewisseld met slimme prikballen. Een lange servicereeks halverwege de set zorgden voor een onoverbrugbaar gat van 10 punten en dat bracht de setwinst nooit in gevaar. De meiden van Olympia zorgden voor een comfortabele 2-0 voorsprong in sets, door met 16-25 te winnen. In de derde set leek de Panningse ploeg nog geen schim van zichzelf. Het felle spel van Olympia was in geen velden of wegen meer te bekennen. De pass kwam nog zelden bij de spelverdeelster terecht, maar ook in de aanval werd er met te weinig druk gespeeld. Hovoc ging steeds beter spelen en haalden vrijwel alle ballen van Olympia van de vloer. Hovoc trok de derde set met gemakt naar zich toe met een setstand van 25-14. Wat er voor zorgde dat Olympia de vierde set moest winnen om als winnaar van het veld te stappen. Een reële opgave zou je zeggen als de meiden van Olympia weer het spel van set 1 en 2 konden laten zien. Echter was deze opdracht makkelijker gezegd dan gedaan. VC Olympia speelde rommelig en kon vaak niet de rust bewaren die nodig was. Pas op het moment dat Hovoc als eerste de 20-punten grens had bereikt, kwam de felheid weer even terug bij VC Olympia. Op 24-20 zetten de meiden van Olympia nog even de laatste eindsprint in. Door slimspel en een mooi killblok van Teddy kwam Olympia op een stand van 23-24 bij. Een lange rally werd helaas afgesloten met een punt voor Hovoc, waardoor zij de set-stand weer gelijk trokken. 2-2 in sets en dus zou een vijfde set de winnaar moeten bepalen. De meiden van Olympia waren gebrand om te winnen. In het begin nam Hovoc steeds 1 punt voorsprong, maar op het moment dat de ploegen van kant moesten ruilen gaf het scorebord een 8-6 voorsprong aan voor de Panningse ploeg. Vanaf dat moment zorgde vooral het onzuivere spel van Hovoc ervoor dat Panningen redelijk gemakkelijk de set naar zich toe kon trekken en maakte op 9-14 het laatste punt.
Een moeizame wedstrijd, waarin de meiden van VC Olympia niet hun gebruikelijk niveau hebben kunnen halen. Genoeg leerpunten om mee te nemen naar de trainingsweek. Aanstaande zaterdag spelen de meiden uit Panningen weer een thuiswedstrijd. Om 19.00u start de wedstrijd tegen Vocala DS 1. Hopelijk tot dan!